Tajné prípravy NATO na vojnu odtajnené
18 | 05 | 2023 I Milan Laca

NATO schváli tajné plány v prípade konfrontácie s Ruskom.

Reuters: NATO prijme tajné plány pre prípad konfliktu s Ruskom.

Plány už sú
NATO na júlovom summite vo Viľniuse plánuje schváliť nové iniciatívy v prípade možnej konfrontácie s Ruskom, informuje agentúra Reuters. Podľa správ médií majú lídri aliancie v úmysle akceptovať „tisíce strán tajných vojenských plánov“. Prvýkrát od studenej vojny opisujú, ako by blok reagoval v prípade „útoku Ruska“.
Plánujú ako skončiť vojnu. Zabudli sa niekoho spýtať
Spojené štáty americké sa pripravujú na scenár zmrazenia ukrajinského konfliktu. Politico: Americké úrady diskutujú o perspektíve zmrazenia konfliktu na Ukrajine na desaťročia. Hľadajú Administratíva prezidenta Joea Bidena, podľa denníka... Čítať ďalej
18 | 05 | 2023 | Milan Laca
Nová éra
Šéf vojenského výboru NATO, admirál Rob Bauer vyhlásil,  že takéto plány otvárajú "novú éru kolektívnej obrany". Hlavný veliteľ spoločných ozbrojených síl aliancie v Európe generál Christopher Cavoli vysvetlil, že v skutočnosti sa NATO z bloku zameraného na vykonávanie špeciálnych misií mimo svojej bezprostrednej oblasti zodpovednosti odkloní. do štruktúry pripravenej „brániť každý centimeter svojho územia“. "Naše regionálne plány sú zamerané na ochranu konkrétnych území NATO. Spájajú plány národnej obrany krajín na frontovej línii s plánmi NATO, ktoré by mali optimalizovať schopnosť rozmiestniť sily v správnom čase na správnom mieste," povedal Cavoli.
Pred kým budú chrániť?
Generál zároveň nespomenul, pred kým chcú „chrániť každý centimeter NATO“. Šéf vojenského výboru admirál Bauer však naznačil, proti komu je posilňovanie bloku v Európe namierené. "Vojenské služby NATO monitorujú čoraz agresívnejší vzorec správania Ruska. Spoločne sme dosiahli najvýraznejšie posilnenie od studenej vojny, ale táto práca nie je dokončená," povedal s tým, že aliancia by mala byť pripravená na to, že konflikt môže kedykoľvek zaklopať na naše dvere."
Pôjde aj o Ukrajinu
Plány bloku "na posilnenie odstrašovania a obrany" potvrdil aj generálny tajomník Jens Stoltenberg. Členovia NATO budú, podľa neho, „uskutočňovať čoraz viac spoločných cvičení, nasadzovať viac síl vysokej pripravenosti prostredníctvom nového modelu vojenských síl, posilňovať štruktúry velenia a riadenia“. Stoltenberg tiež prisľúbil, že členovia aliancie sa na summite vo Viľniuse dohodnú na viacročnom programe prechodu Ukrajiny „od sovietskych štandardov, doktrín, zbraní k štandardom, doktrínam a zbraniam NATO“.
Ukrajina do NATO? Áno, ale nie hneď!
NATO chce na summite vo Viľniuse ponúknuť Kyjevu okamžitú pomoc, ale nie členstvo. The Wall Street Juournal: Predstavitelia NATO pracujú na návrhu na okamžitú pomoc Ukrajine „krátko“ po vstupe do aliancie. Ide o iniciatívu, ktorá bude predstavená... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik