Richter: POPULIZMUS Sme rodina nemá konca!
21 | 05 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslanec Národnej rady SR a bývalý minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter (Smer-SSD) okomentoval na sociálnej sieti tvrdenia hnutia Sme rodina, ktoré si podľa neho pripisuje zásluhy za veci, ktoré v skutočnosti spravil Smer-SSD.

Obedy zadarmo

Predvolebná kampaň niektorých politických strán je už v plnom prúde a s ňou prichádzajú aj prvé lži a skresľovania reality. Napríklad taká strana SME RODINA sa chce natoľko zapáčiť voličom, že sa neštíti pripisovať si zásluhy za niečo, čo pre ľudí spravil SMER – SSD. A neštíti sa ľudí ani klamať,“ tvrdí Richter.

V prvom rade Richter poukazuje na tvrdenie hnutia Sme rodina o tom, že vraj zaviedlo obedy zadarmo. Pravda je pritom podľa Richtera taká, že obedy zadarmo zaviedol Smer-SSD ešte v roku 2018, kým Sme rodina sa pričinila o to, že ich vládna koalícia v roku 2020 zrušila.

SME RODINA ich teda najskôr zrušila, aby ich mohla potom opäť zaviesť a chváliť sa, ako rodinám veľmi pomohla. ČISTÁ FALOŠ,“ píše exminister.

Linku detskej istoty bola vyťaženejšia. Psychický stav detí je čoraz horší
Počet a závažnosť hovorov na Linku detskej pomoci (LDI) sa tento rok opäť zvýšili. Od januára do apríla zaznamenali dvojnásobný počet hovorov oproti danému obdobiu v minulom roku. Upozornila na to programová riaditeľka LDI Táňa Ivanič Rybanská pri... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Príspevok pre prvákov a 13. dôchodok

Richter ďalej poukazuje na to, že Sme rodina sa hlási k zavedeniu príspevku 110 eur na začiatku školského roka. Podľa Richtera však príspevok pre prvákov zaviedol Smer-SSD v roku 2019 a boli to poslanci Sme rodina, ktorí jeho zrušenie v parlamente podporili.

Aj tu platí, že SME RODINA príspevok najskôr zrušila, aby ho mohla potom opäť zaviesť a chváliť sa, ako rodinám veľmi pomohla. ČISTÁ FALOŠ,“ konštatuje opäť Richter.

Ďalším tvrdením Sme rodina je podľa Richtera to o vyplácaní 13. dôchodku z ich strany. Richter však oponuje, že hnutie nevypláca žiadny dvojnásobný 13. dôchodok. Pripomína, že Sme rodina tento benefit v roku 2020 zrušila, pričom ho nahradila opäť iba vianočným príspevkom. Ten podľa Richtera ani nie je dvojnásobný, ako to hnutie prezentuje.

V roku 2019 bol totiž maximálny vianočný príspevok 200 eur a SME RODINA ho zvýšila na maximálne 300 eur. To veru dvojnásobok nie je. Keby však ponechala v platnosti 13. dôchodok z dielne strany SMER – SSD, starobní dôchodcovia by v roku 2020 dostali až 460 eur a každý ďalší rok by pre nich bol 13. dôchodok vyšší. Takže v tomto prípade ide o ČISTÚ LOŽ,“ tvrdí exminister.

No uznajte, populizmus strany SME RODINA naozaj nemá konca,“ uzatvára Richter svoj príspevok.

RICHTER o desatore zlých vecí ministra KRAJNIAKA
Poslanec Národnej rady SR a bývalý minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter (Smer-SD) na svojom facebooku poukázal na „desatoro zlých vecí ministra Krajniaka“. Richter píše, že doterajší minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik