Radačovský: OBRACIA SMER-SSD KABÁT?
19 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Zdá sa, že sociálni demokrati menia svoj názor a postoj k prezidentke republiky aj postoj k Bruselu a jeho politike! Skonštatoval to na sociálnej sieti europoslanec a predseda strany Slovenský PATRIOT Miroslav Radačovský. Reagoval tak na vystúpenie europoslankyne a zakladajúcej členky Smeru - SSD Moniky Beňovej vo vysielaní TV Markíza v relácii Na telo plus

"Prezidentka republiky sa v týchto dňoch zúčastnila summitu Rady Európy na Islande s jasným posolstvom. Slovensko je neoddeliteľná súčasť NATO, zdieľajúce liberálno-probruselské hodnoty a bude zbraňami a muníciou podporovať vojnu na Ukrajine. Teda žiadne mierové riešenie diplomatickou cestou, bojovať bez ohľadu na straty na životoch, dokiaľ americké vojská neobsadia Krym a prístavy v Čiernom mori," upozorňuje vo svojom statuse Radačovský.

Prezidentka svoj dlhodobý názor nemení, čo, podľa lídra strany Slovenský Patriot, pre budúcnosť Európy a Slovenska nie je dobré.

Beňová si v Bruseli ide svoje a Fico na Slovensku svoje

Horšie však podľa neho pre Slovensko a možno aj pre množstvo voličov a podporovateľov sociálnej demokracie je to, že strana SMER-SSD pomaly, ale postupne mení svoj názor aj na medzinárodné postavenie Slovenska ale aj názor na prezidentku Čaputovú.

"Nepochybne skúsená a prominentná politička SMER-u, p. europoslankyňa Monika Beňová dňa 16.05.2023, vo vysielaní TV Markíza v relácii Na telo plus uviedla: „Ukrajina sa nemôže brániť, pokiaľ by sme jej vojensky nepomohli. Krajiny mali hneď na začiatku agresie poslať Ukrajine moderné zbrane. Nemám problém s tým, aby Slovensko posielalo muníciu na Ukrajinu.“ Teda, už nie mier, dialóg, ale zbrane a boj. P. europoslankyňa, politička SMER-u mení názor. A možno, že je to aj správne. Ako hovorí stará pravda: „Len blázon nemení názor.“," upozorňuje Radačovský na paradox, že Beňová si v Bruseli ide svoje a Fico na Slovensku svoje.

Sociálna demokracia mení podľa europoslanca názor aj na hnutie Republika. Ešte nedávno to boli pre nich neprijateľní fašisti, dnes sú potencionálni koaliční spojenci po voľbách. "A p. Beňová, politička SMER-u sa už v spomínanej relácii na TV Markíza vyjadrila: „Keď SMER vyhrá voľby a bude zostavovať vládu a Republika povie, že sme strana, ktorá si váži holokaust, váži si obete 2. sv. vojny a váži si SNP, tak možno s Republikou spolupracovať.“ A to ešte v marci p. europoslankyňa hovorila, že akákoľvek spolupráca s Republikou bude pre ňu znamenať odchod zo SMER-u," pripomína politik.

Zmena názoru? Boj o moc je neúprosný. Avšak len blázon nemení svoj názor

Dá sa predpokladať, že aj Republika zmení názor. Jej členovia sa budú denacifikovať. Už žiadna čierna vlajka na výročie SNP, žiadny Slovenský štát a jeho prezident, myslí si Radačovský.

Len blázon podľa neho nemení názor, o to viac, keď sa chce dostať do parlamentu. P. europoslankyňa mení aj názor sociálnych demokratov na p. prezidentku a jej vládu odborníkov a tvrdí: „Nemyslím si, že p. prezidentka je americká agentka. Nemyslím, že nový premiér je riadený Sorošom.“

Zmena názoru alebo politická stratégia či taktika v boji o účasť v parlamente?

"Ale vážnym pre Slovensko je to, čo s bláznami, ktorí názor nemenia? S tými nešťastníkmi, ktorí majú na vec iný názor, ktorí nechcú, aby sa ľudia zabíjali, ktorí chcú, aby Slovensko bolo suverénnym národným štátom v rámci európskeho spoločenstva, vzájomne kooperujúcich a mierovo žijúcich národných štátov, bez protektorátu USA a centrálnych direktív Bruselu?," pýta sa europoslanec.

A na svoju otázku má aj poriadne sarkastickú odpoveď: "Najlepšie je nedať im žiadny priestor v médiách, nedať sa im možnosť verejne vyjadriť, označiť ich ako pronárodné proslovenské nepotrebné subjekty, ktoré len odoberajú preferencie silným politickým subjektom. A najlepšie asi bude, keď ich pre proslovenské názory deportujeme do Ruska. Ale čo keď ich názor sa historicky, a možno aj v blízkej budúcnosti, ukáže ako správny? Nič. My, teraz veľkí a silní, potom zmeníme názor, veď len blázon názor nemení."

Monika Beňová, Robert Fico, zdroj: FB/MB

Je lepšie byť bláznom ako klaunom a šašom

"Strana Slovenský PATRIOT, ktorej som predsedom, ale aj ako europoslanec, prijímam úlohu blázna, ktorý nemení názor. Je totiž lepšie byť bláznom ako klaunom a šašom. Veľmi mi to pripomína pieseň nebohého Karla Kryla „Král do boje táh, do veliké války a s ním do té války šel na mezku klaun“."

Radačovský prízvukuje, že si Moniku Beňovú vážil ako kolegyňu, ako europoslankyňu a preto je mu aj skutočne ľúto, že takto zrazu zmenila svoj názor.

"Ono celkové to správanie sociálnej demokracie je akési čudné. 16.03.2023 nehlasujú a zdržia sa v NR SR, keď sa rozhoduje o dodávkach zbraní na Ukrajinu. V EP sa sociálni demokrati zdržujú a nehlasujú, pokiaľ sa týka sankcií proti Rusku a zbraní na Ukrajinu. Naposledy zmenili názor a hlasovali za Istanbulský dohovor. No, riadia sa jednoducho heslom – len blázon nemení svoj názor," uzavrel svoj príspevok Radačovský.

Komár Boris
Koncoročný triedny výlet mu asi už nevyjde. Boris Kollár chcel s partičkou (á la Sulík v Dubaji) ešte na posledné dni svojho "pontifikátu" v kresle predsedu NR SR vycestovať vládnym špeciálom na známe pláže na Kube a potom ďalej na dobrodružné... Čítať ďalej
18 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik