Milan Uhrík: Či sa stala chyba zámerne, alebo nie, si urobí názor každý sám
19 | 05 | 2023 I Eka Balaskova

Na štvrtkovej (18.5.) tlačovej besede hnutie Republika upozornilo na chybu a chaos, ktoré sa stali pri schvaľovaní ich zákona, ktorý prešiel prvým čítaním a týka sa zverejňovania výsledkov volieb na všetkých úrovniach.

Milan Mazurek informoval, že zákon prešiel prvým čítaním, do druhého navrhovateľ zapracoval všetky pripomienky od kompetentných, pričom navrhol o niektorých bodoch hlasovať zvlášť, čo sa však nestalo a vznikol tak chaos. Toto, samozrejme, hnutie Republika mieni riešiť, Milan Uhrík aj navrhol prezidentke, akým spôsobom by mala konať, aby sa chyba, ktorá sa stala, či už omylom, alebo zámerom, napravila.

Pochybnostiam treba predchádzať

„Hnutie Republika pripravilo dôležitý návrh zákona, ktorý by zamedzil akýmkoľvek pochybnostiam o transparentnosti celkového volebného procesu v nadchádzajúcich predčasných parlamentných voľbách. Navrhli sme zákon, ktorý by prinútil jednotlivé okrskové, okresné, či krajské volebné komisie, aby zverejnili zápisnice, ako reálne voľby dopadli a každý jeden obyvateľ SR by tak mal možnosť overiť si, ako dopadli finálne. Zákon prešiel v prvom čítaní a v druhom čítaní sme sa rozhodli zapracovať všetky legislatívne pripomienky, ktoré mali zainteresovaní,“ hovorí Milan Mazurek.

TAKTO CICIA Boris "Komár", píšu Socialisti.sk
Hnutie Socialisti.sk prichádza s informáciou, že predseda parlamentu od volieb zo štátu cez svoje firmy „povyťahoval“ takmer tri a štvrť milióna eur a to celkom legálnym spôsobom – na reklame pre štátne zákazky v ním vlastnených médiách. Skrátka,... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Bezprecedentná procedurálna chyba

Podľa Milana Mazureka kompetentní úplne odignorovali procedurálny návrh poslanca Eduarda Kočiša o tom, že dva body mali byť vyňaté na osobitné hlasovanie a odignorovali to aj v znení pozmeňovacieho návrhu a došlo tak k chaosu v hlasovaní o mimoriadne dôležitých bodoch.

Milan Uhrík položil otázku, ako sa táto chyba mohla stať práve teraz, pred voľbami a pri dôležitom návrhu zákona, ktorý mal zamedziť ich falšovaniu. Preto Uhrík hovorí o pokuse o sabotáž tohto zákona, čo len podčiarkuje nutnosť jeho prijatia v čo najskoršom termíne.

Výzva prezidentke

„Preto prezidentku Zuzanu Čaputovú vyzývame, aby zákon čo najskôr vrátila na prerokovanie do parlamentu s tými pripomienkami, ktoré sú zapracované v pozmeňujúcich návrhoch,“navrhuje predseda Uhrík, ktorý pripomína, že návrh prešiel 95-timi hlasmi, takže ústavná väčšina poslancov si želá zverejňovanie zápisníc z volieb. Pripomenul tiež, že takmer polovica občanov sa obáva, že najbližšie parlamentné voľby môžu byť nejakým spôsobom zmanipulované.

Podľa Uhríka by sa o zákone, už správneho znenia, malo znova hlasovať už v utorok tak, aby k žiadnym či už úmyselným, alebo náhodným omylom predišlo.

Heger ako trikrát vyvarený čaj: Čo hovorí, bolo dávno povedané
Na diskusiách po návrate expremiéra Eduarda Hegera (Demokrati) do parlamentu vidno, aký bol vo vedení štátu slabý. Vie rozprávať a nepovedať nič, čo by ste dávno nevedeli. Dokázal to aj v nedávnej diskusii s ďalším poslancom z niekdajšej vládnej... Čítať ďalej
18 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik