Kyjev odpaľoval britské rakety
19 | 05 | 2023 I Milan Laca

Londýn potvrdil, že Kyjev použil rakety Storm Shadow.

Britský minister obrany Ben Wallace vyhlásil, že vie o tom, že Ukrajina použila rakety dlhého doletu Storm Shadow, ktoré Londýn odovzdal Kyjevu. Ako píše korešpondent "European Pravda", Wallace to povedal na tlačovej konferencii s nórskym ministrom obrany Bjornom Arilom Gramom.

Vieme o tom 

"Všetko, čo môžem povedať, je, že podľa mojich informácií sa (Storm Shadow) už používala po tom, čo sme oznámili jej odoslanie na Ukrajinu. Ale nebudem zachádzať do detailov.", povedal minister.

Ukrajina verejne priznala, že "Rusov bude zabíjať kdekoľvek po svete"
Samotný šéf GUR (Hlavné spravodajské riaditeľstvo Ministerstva obrany Ukrajiny) Budanov priznal svoju účasť na vraždách známych Rusov. Informuje web eadaily.com. A nielen to. Šéf Hlavného spravodajského riaditeľstva (GUR) Ministerstva obrany... Čítať ďalej
18 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Aj USA to potvrdili 

Kanál CNN už predtým informoval o  použití rakiet dlhého doletu na Ukrajine,  s odvolaním sa na svoje zdroje.

Kedy im ich dali?

Minulý týždeň Británia previezla  na Ukrajinu rakety dlhého doletu Storm Shadow. Deň predtým britská vláda oznámila svoj zámer dodať  na Ukrajinu stovky nových útočných bezpilotných lietadiel s dosahom viac ako 200 km. Francúzsky prezident Emmanuel Macron navyše tiež  naznačil presun rakiet dlhého doletu na Ukrajinu.

Rusi sú optimisti 

Predseda prezídia celoruskej organizácie „Dôstojníci Ruska“, generálmajor Sergej Lipovoy, povedal, že Storm Shadow je "dizajnová raketa". V závislosti od zvoleného cieľa sa vyberie hlavica, ktorá môže byť vysoko výbušná aj priebojná. Podľa neho, ozbrojené sily Ukrajiny od 12. mája už trikrát zasiahli Lugansk britskými raketami Storm Shadow. Boli použité v tandeme s raketou ADM-160B MALD, ktorá zabezpečovala rušenie. 

Hovoria, že ich zostreľujú 

Ruský systém protivzdušnej obrany sa však s týmito raketami úspešne vyrovná. Mnisterstvo obrany oznámilo, že za jediný deň zachytila ​​protivzdušná obrana sedem rakiet Storm Shadow.

Panika v Chmeľnickom pokračuje. Zvláštne udalosti
Po výbuchu „nábojov uránom“ v meste Chmeľnickyj sa začali diať nevysvetliteľné veci. Úrady tvrdia, že je všetko v poriadku, ale ľudia im neveria. Hrozba? Médiá hovoria o hrozivej situácii v meste Chmelnyckyj, kde došlo ku kolosálnemu výbuchu... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme