Je vysoký predstaviteľ Únie pre zahraničné veci Borell konšpirátor a dezolát?
18 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

„Ak nepodporíme Ukrajinu, Ukrajina padne v priebehu niekoľkých dní,“ hovorí Joseph Borrell v rozhovore pre euronews.com. Ale, nielen to hovorí. Ukrajina podľahne ruským silám „počas niekoľkých dní“ bez vojenskej podpory západných krajín, povedal Josep Borrell, šéf zahraničnej politiky Európskej únie. O konflikte sa vyjadril ako o "vojne politického západu proti Rusku".

"Bohužiaľ, toto nie je čas na diplomatické rozhovory o mieri. Je to čas na vojenskú podporu vojny," povedal Borrell redaktorovi Méabhovi McMahonovi z Euronews na podujatí State of the Union, ktoré organizoval Európsky univerzitný inštitút vo Florencii.

"Viem, ako ukončiť vojnu"

„Konflikt medzi Ruskom a Ukrajinou môže byť ukončený v priebehu niekoľkých dní,“ trval na svojom Borrell počas rozhovoru v programe tentoraz pre Španielske El Intermedio a dodal:"Viem, ako okamžite ukončiť vojnu – prestať poskytovať vojenskú pomoc Ukrajine a Ukrajina sa bude musieť vzdať za pár dní. To je všetko, vojna skončila."

"Mier asi EÚ a "západné štáty" nechcú"

Borrell potom otvorene pripustil, že „nebude to výsledok, ktorý by EÚ a ďalšie západné štáty chceli “

Názor, že politický Západ je v podstate vo vojne s Ruskom, rozhodne nie je prvým prípadom, keď najvyšší predstavitelia EÚ/NATO také niečo verejne priznávajú. Minulý rok Annalena Baerbocková otvorene vyhlásila, že „sme vo vojne s Ruskom“, čo je prvýkrát od brutálnej nacistickej invázie do Sovietskeho zväzu, kedy vysoko postavený nemecký predstaviteľ verejne predniesol také slová.

Ak vezmeme do úvahy rozsah plne rozvinutej zástupnej vojny NATO proti Rusku, prísne právne vzaté, možno podobné vyhlásenia ľahko považovať za oficiálne vyhlásenie vojny.

Tak, čo s tým nešťastníkom teraz? Na zoznamy konšpirátorov s ním?

V širšom zmysle slova o meniacom sa svetovom poriadku Borrell vyjadril svoju osobnú túžbu po lepšom porozumení medzi „Západom a zvyškom“, čo je odkaz na krajiny, ktoré sú mimo tradičnej skupiny liberálnych demokracií a často odmietajú prijať ich politické názory .

"Globálne výzvy (nie sú) len klíma. Je to dlh a rozvoj," povedal.

"Stále máme príliš eurocentrický prístup k zvyšku sveta."

Jeffrey Sachs priamo! Viktor Orbán vidí situáciu na Ukrajine realisticky!
Svetoznámy ekonóm Jeffrey Sachs tvrdí, že Orbán je jediným európskym lídrom, ktorý vidí situáciu na Ukrajine realisticky. Podľa profesora Kolumbijskej univerzity maďarský premiér pochopil, že ide o zbytočnú vojnu spôsobenú rozširovaním NATO. Podľa... Čítať ďalej
18 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik