BEKMATOV: Naozaj sa Slovák vždy zastane veľkomožného?
20 | 05 | 2023 I Ladislav Kováčik

Predseda hnutia Socialisti.sk Artur Bekmatov si pri komentovaní súčasného diania pomohol románom Adam Šangala od Ladislava Nádaši-Jégého.

Schizofrenické konanie

Píšete mi z viacerých pracovísk. O podmienkach, neprávostiach či o neochote ďalších zamestnancov vzdorovať krivdám, ktoré občas prechádzajú až do iracionálnej obhajoby tých, ktorí to spôsobujú – manažérov, majiteľov či politikov,“ začína Bekmatov svoj komentár zverejnený na Facebooku.

Bekmatov píše, že si spomenul na román Adam Šangala od Ladislava Nádaši-Jégého. Adam sa v ňom postaví na obranu sedliaka a jeho dcéry, ktorých mláti zeman, sedliak ho však „chytí za ruku a búši tak po hrdle, že sa všetko v ňom striaslo“.

Podľa predsedu Socialistov takéto schizofrenické konanie žiaľ nevymizlo ani sto rokov od napísania románu. Na človeka, ktorému vadia krivdy, to môže podľa jeho slov pôsobiť frustrujúco. Tak ako na Adama. „No, toto ti je pačmaga akási. Človek ho ratuje, chcem mu pomôcť, a obluda, ešte sa on dá do teba. No, druhý raz sa do takých vecí nebudem miešať,“ pomáha si opäť Bekmatov citovaním z románu.

TAKTO CICIA Boris "Komár", píšu Socialisti.sk
Hnutie Socialisti.sk prichádza s informáciou, že predseda parlamentu od volieb zo štátu cez svoje firmy „povyťahoval“ takmer tri a štvrť milióna eur a to celkom legálnym spôsobom – na reklame pre štátne zákazky v ním vlastnených médiách. Skrátka,... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Jednotou proti krivdám

Bekmatov však zároveň konštatuje, že počet ľudí, ktorí sú ochotní otvoriť si ústa, rastie. Dôležité však podľa neho je, vedieť o sebe a spolupracovať. „Áno, nájdu sa aj takí, ktorí Vás okríknu, aby ste nechali pána veľkomožného. Ale koľkí – dvaja, piati, desiati zo stovky? Na nich kašlite a hľadajte ľudí, na ktorých sa môžete spoľahnúť,“ píše Bekmatov.

Politik radí ľuďom, aby sa organizovali, najlepšie v odboroch a pokiaľ také na ich pracovisku nie sú, tak nech ich založia. Ak majú ľudia zase pocit, že odbory sú kúpené, radí Bekmatov svojim priaznivcom, aby do nich vstúpili a narobili tam poriadok.

Predseda Socialistov odporúča zapojiť sa do odborov aj v prípade, že niekoho zamestnávateľ práve teraz nešikanuje či nezdiera. Taká chvíľa totiž podľa neho môže nastať. „Keď budete vtedy sám, tak vás možno zahriakne nejaký krikľúň, ktorí bude takisto sám. Ak vás však bude viac, netrúfnu si toľko. Ani krikľúni, ani manažéri,“ myslí si Bekmatov.

Pretože jednota je najlepší spôsob vzdoru voči krivdám,“ uzatvára svoj príspevok Bekmatov.

Začnú sa diať veci? Michal Slivka prehovoril o Hamranových praktikách
Veta „Rozviazali sme policajtom ruky“ bola jedným z motívov najskôr Matovičovej, potom Hegerovej vlády. Či je to tak, ukážu najbližšie týždne. Čosi o tom vie aj vedúci oddelenia komunikácie Prezídeia policajného zboru Michal Slivka. Ten nového... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik