Zelenskyj propaguje fašizmus! TO VÁM NEVADÍ, PANI ČAPUTOVÁ?
17 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Podpredseda Smeru Ľuboš Blaha vyzýva Zuzanu Čaputovú, ktorá je v týchto dňoch na samite Rady Európy na Islande, kde má byť prítomný aj Zelenskyj, nech "sa ukáže a namiesto zaľúbených fotečiek mu na rovinu povie, že Slovensko odmieta fašizmus na Ukrajine". 

"Všimnite si symbol, ktorý má na čiernom tričku ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj - je to emblém fašistickej Organizácie ukrajinských nacionalistov, ktorú viedol Stepan Bandera. Na svedomí mali masové vraždy desiatok tisíc Poliakov, Židov aj Slovákov," upozorňuje Blaha na symbol, ktorý je na Slovensku zakázaný úplne tak isto, ako nacistická svastika. Ich propagácia je u nás trestná. Ale zjavne jeden symbol je trestnejší, ako ten druhý.

Zelenskyj má na tričku symbol nacionalistov, Maloni, zdroj: TG/Ľuboš Blaha

Aký väčší dôkaz potrebujete?

Zelenskyj ich symbol nosí na svojom tričku. Pri stretnutí s premiérkou Talianska, ktorej strana sa hlási k Mussoliniho odkazu. "A spoločne sa utvrdzujú vo svojej nenávisti voči Rusku - tak ako kedysi počas druhej svetovej vojny," prízvukuje smerák.

Opozičný politik vyzýva, aby ste si pozreli symbol Ukrajiny a symbol banderovskej armády. Na fašistickom banderovskom symbole je zasadený meč, presne ako na Zelenského tričku. 

Na štátnom znaku Ukrajiny je trojzubec. Ten rozdiel bije do očí. 

Zelenskyj sa podľa Blahu nemá na čo vyhovárať. Prihlásil sa k fašizmu. K tomu najodpornejšiemu, čo páchali banderovci. "Aký väčší dôkaz potrebujete?," kladie otázku.

Výzva prezidentke

"Hlavná vec, že Zuzana Čaputová Zelenského obhajuje a ešte do toho používa banderovský pozdrav Sláva Ukrajine. A slovenská vláda takýmto extrémistom posiela zbrane. Liberáli tlieskajú, kaviarne výskajú, progresívci sa trepocú od nadšenia. Stačí, že nenávidíš Rusko a môžeš byť aj fašista. Úžasné. Toto sú tí veľkí západní antifašisti, gratulujem," krúti hlavou nad logikou liberálno-progresívnej kaviarne Blaha.

Zároveň vyzýva Zuzanu Čaputovú, ktorá je v týchto dňoch na samite Rady Európy na Islande, kde má byť prítomný aj Zelenskyj, nech "sa ukáže a namiesto zaľúbených fotečiek mu narovinu povie, že Slovensko odmieta fašizmus na Ukrajine". 

"Tak čo, pani prezidentka, nájdete odvahu alebo sa k fašistom ako vždy hrdo pridáte?," uzavrel Blaha svoj status trefnou otázkou.

Uhríkovi by stačilo TOTO!

Paralelu s fašistami jasne vidí i historik a politický analytik Eduard Chmelár. Ten však až tak nezachádza do kritiky, dáva však "radu" všetkým slovenským "fašisto", ktorých tá naša liberálno-progresívna kaviareň tak neznáša.

"Z vrúcneho prijatia talianskej premiérky s fašistickými koreňmi Giorgie Meloniovej v Európe sa môže zdať, že stačí, keď bude Milan Uhrík z Republiky nenávidieť Rusko a milovať Zelenského, aby bol všeobecne akceptovaný (pre menej chápavých: to bol sarkazmus, nie návod)," napísal Chmelár na sociálnej sieti.

Začnú sa diať veci? Michal Slivka prehovoril o Hamranových praktikách
Veta „Rozviazali sme policajtom ruky“ bola jedným z motívov najskôr Matovičovej, potom Hegerovej vlády. Či je to tak, ukážu najbližšie týždne. Čosi o tom vie aj vedúci oddelenia komunikácie Prezídeia policajného zboru Michal Slivka. Ten nového... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik