Zelenského plán vyhodiť DRUŽBU DO VZDUCHU: Maďarsko ZÚRI, Česko a Slovensko ČUŠÍ
17 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Maďarsko zúri kvôli uniknutým ukrajinským teroristickým plánom na vyhodenie kľúčového ropovodu Družba do povetria. Slovensko a Česko pokrytecky mlčia, píše maďarský portál rmx.news/hungary.

Zelenskyj v súkromí plánuje odvážne útoky! Poukazujú na to uniknuté tajné informácie. The Washington Post odhaľujú agresívne inštinkty ukrajinského vodcu, čo je v značnom kontraste s jeho imidžom stoického štátnika, ktorý odoláva brutálnemu náporu Ruska.

Ropovod Družba vyhodiť do vzduchu!

Za zatvorenými dverami ukrajinský líder navrhol ísť odvážnym smerom – okupovať ruské dediny, aby získal páku na Moskvu, bombardovať ropovod Družba, ktorým sa prepravuje ruská ropa do Maďarska, Čiech a na Slovensko, čo sú členské krajiny NATO.

Na stretnutí v polovici februára s podpredsedníčkou vlády Júliou Svrydenkovou Zelenskyj navrhol „vyhodiť do vzduchu“ sovietsky ropovod Družba, ktorý dodáva ropu nielen Maďarsku, ale aj na Slovensko! „Zelenskyj zdôraznil, že... Ukrajina by mala jednoducho vyhodiť do vzduchu ropovod a zničiť maďarský priemysel premiéra Viktora Orbána, ktorý je vo veľkej miere založený na ruskej rope,“ píše sa v dokumente. (Na slovenský priemysel, na priemysel krajiny, ktorá dala Ukrajine už všetko, čo mohla, Zelenskyj nemyslel, pozn. red.).

The Washington Post odhaľujú utajenú AGRESIU ZELENSKÉHO! Cieľom útokov je aj ropovod DRUŽBA
Zelenskyj v súkromí plánuje odvážne útoky v Rusku! Poukazujú na to uniknuté tajné informácie. The Washington Post odhaľujú agresívne inštinkty ukrajinského vodcu, čo je v značnom kontraste s jeho imidžom stoického štátnika, ktorý odoláva... Čítať ďalej
14 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Maďarskí politici i médiá bijú na poplach

Maďarské médiá v reakcii na správu uniknutú vo Washington Post dunia hnevom. Hovorca vlády Zoltán Kovács na to reagoval tweetom krátkou otázkou: „Ako je to možné, že Ukrajina kuje pikle proti zemi NATO??“

Maďarský bezpečnostný analytik Péter Tárjányi vo facebookovom príspevku uviedol, že by to bol "veľmi nepriateľský, chybný a stupídny krok."

Dodal: „Chápem, že Ukrajine sa nepáči činnosť a komunikácia maďarskej vlády, to však neospravedlňuje takýto plán alebo len nápad.

Tarjányi spomenul, že Maďarsko napriek všetkým názorovým odlišnostiam na druhú stranu počas posledných 15 mesiacov pomohlo státisícom ukrajinských utečencov. "Musíme chápať, že naša krajina im poslala pomoc, lieky a nakoniec hlasovala za VŠETKY sankcie proti Rusku."

Kyjev to musí veľmi rýchlo vysvetliť

Tarjányi poukázal, že „navyše k tomu či k onomu, je nesporným FAKTOM, že Maďarsko je členom NATO, takže takýto plány by nemal žiadny zmysel. Zo strany Ukrajiny je to ohromný sebaklam a Kyjev to musí veľmi rýchlo vysvetliť. 

Hlavnou otázkou je: "Prečo si ukrajinský prezident myslel, že je takýto plán ospravedlniteľný??? Prečo si myslel, že si môže dovoliť ohroziť podporu NATO vykonaním takéhoto útoku? Čakám o tom ďalšie informácie.“ Informoval o tom portál rmx.news/hungary.

Slovenskí politici ani mainstreamové médiá sa k uniknutým informáciám o plánoch ukrajinského lídra, ktoré ohrozujú našu energetickú bezpečnosť, ani slovíčkom nevyjadrili. Mali by sme sa pýtať prečo?

Kto je za únik dokumentov zodpovedný?

Tento únik bol súčasťou balíka dokumentov vojenského spravodajstva vystaveného na server Discord 21-ročným Jackom Teixeirom, ktorý slúžil ako letec jednotky Národnej gardy v Massachusetts. 

Jack Teixeira, mladý člen leteckej národnej gardy v Massachusetts, bol obvinený z úniku stoviek strán tajných vojenských spravodajských služieb. The Post informoval, že Taixera, ktorý zverejnil informácie, zdieľal dokumenty s malým okruhom online priateľov na platforme Discord.

Maďarsko zablokovalo vyplatenie vojenskej pomoci Ukrajine
Maďarsko zablokovalo vyplatenie vojenskej pomoci, ktorú EÚ vyčlenila pre Ukrajinu, informuje agentúra Reuters. Tej informácie potvrdila tlačová služba vlády v Budapešti. O tomto kroku už skôr informovala aj talianska agentúra ANSA, podľa ktorej... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik