Vodárenská spoločnosť v problémoch! Ľudia skončili v TEJTO lokalite Slovenska BEZ VODY
17 | 05 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Desiatkam domácností vo viacerých častiach Chorvátskeho Grobu v okrese Senec odstavili v stredu ráno pitnú vodu. Spravil tak prevádzkovateľ verejného vodovodu a kanalizácie v obci - Inštitút monitoringu a analýz (IMAZ). Dôvodom má byť narastajúci dlh spoločnosti Agilita vodárenská spoločnosť (AVS) za vodné a stočné, ale aj neoprávnený odber pitnej vody bez uzatvorenej zmluvy. TASR o tom informovali z obecného úradu.

Odstavenie dodávky vody sa týka odberných miest prevádzkovaných spoločnosťou AVS. "Ide o desiatky domácností vo viacerých častiach Chorvátskeho Grobu - v lokalite Hrudky, v lokalite Brusnicová v Panónskom háji 2 a lokalite Agátová v Panónskom háji 3 - v časti Čierna Voda," spresnili z úradu.

Starostka obce Vladimíra Vydrová deklaruje, že situáciu rieši, aby bola dodávka vody vo všetkých častiach obce stabilná. "O situácii komunikujeme s príslušnými štátnymi orgánmi a snažíme sa nájsť veľmi rýchle riešenie," vyhlásila.

Konateľ spoločnosti IMAZ Miroslav Čelinský uviedol, že dlh AVS voči ich spoločnosti sa už vyšplhal na viac ako 210.000 eur a každým dňom rastie. "Nevidíme preto inú možnosť, ako pristúpiť k takémuto radikálnemu kroku, ktorý, bohužiaľ, pocítia aj obyvatelia niektorých lokalít v Chorvátskom Grobe," vyhlásil.

Od AVS chcú, aby svoj dlh okamžite uhradila, alebo budú žiadať vyhlásenie nútenej správy na túto infraštruktúru. V tom prípade by sa vodárenská a kanalizačná infraštruktúra mala dostať do správy IMAZ-u a obyvatelia dotknutých lokalít by začali vodné a stočné uhrádzať novému prevádzkovateľovi.
IMAZ zároveň tvrdí, že v utorok (16. 5.) vyzval obyvateľov, aby si urobili dostatočné zásoby vody, ktorú budú môcť využívať počas odstávky. "Pri lokalitách, v ktorých odstavíme prívod vody, dočasne zabezpečíme náhradné riešenia formou umiestnených hydrantov, kde bude možné naberať pitnú vodu," uviedla spoločnosť.

Jaroslav Naď zverejnil právnu analýzu k MiG-om
"VČERA SOM SĽÚBIL, ŽE UVEREJNÍM, AKO TO MÉDIÁ NAZÝVAJÚ, “PRÁVNU ANALÝZU” K DAROVANIU MIGOV" píše bývalý minister obrany Jaroslav Naď. Kto je autor, nateraz známe nie je. "Ide o podklad, ktorý bol vypracovaný odborníkmi rezortu obrany a mal slúžiť... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme