SHMÚ varuje pred povodňami! POZOR najmä v týchto okresoch
17 | 05 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Meteorológovia varujú pred povodňami z trvalého dažďa na severozápadnom a celom strednom Slovensku. Tretí stupeň povodňovej aktivity bol dosiahnutý v stanici Vrbovce, tok Teplica. Pre okresy Myjava a Senica platí preto predbežne výstraha do 13.00 h. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.

"Vzhľadom na spadnuté, predpokladané zrážky a nasýtenosť povodí očakávame výrazný vzostup vodných hladín s možnosťou dosiahnutia stupňov povodňovej aktivity," upozornili. Meteorológovia zároveň predpokladajú výskyt sprievodných povodňových javov aj mimo tokov.

Výstraha 2. stupňa

Výstrahy druhého stupňa pred povodňami platia pre okresy Čadca, Trnava, Nové Mesto nad Váhom, Ružomberok, Liptovský Mikuláš a Žilina - Rajčanka. Ďalšie, prvostupňové výstrahy platia pre zvyšné okresy na strednom Považí, hornom Považí a Liptove, Orave, hornej Nitre a hornom Hrone a tiež v okresoch Skalica, Malacky, Bratislava, Senec, Pezinok, Kysucké Nové Mesto, Zlaté Moravce, Veľký Krtíš, Lučenec, Poltár, Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava a Gelnica.

Vývoj hydrologickej situácie bude SHMÚ priebežne aktualizovať.

Hlas ľudu: Milujte a foťte sa - o Dubaji držte hubu
Cigániková je zaláskovaná a Sulíkova mama môže byť naňho hrdá. O Dubaji a škandále, ktorý prepukol na verejnosť, v SASK-e ani čuchu, ani buchu. Hlavní aktéri mlčia ako partizáni. Píše Hlas ľudu, Hlavného denníka, Mária Škultétyová. Cigániková... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Mária Škultétyová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik