Čakajú nás najdôležitejšie voľby v moderných dejinách! Občan bdej a nezabúdaj...!
17 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Slovo, ktoré sa u nás v tejto turbulentnej situácii začína vehementne skloňovať, je pokoj. Znamená to priznanie, že doteraz sme tu mali ne-pokoj. A s ním súvisiaci chaos a nestabilitu. Práve za chaos, chudobu, rozvrat spoločnosti, medziľudských vzťahov a devastáciu Slovenska ďakujeme padnutej vláde. Skonštatoval to na sociálnej sieti politik a dlhoročný moderátor Karol Farkašovský. Predovšetkým v takýchto časoch potrebujeme, aby nás viedli ľudia, ktorí budú mať odvahu za nás bojovať, upozorňuje na dôležitosť nadchádzajúcich volieb Eduard Chmelár.

Podľa Farkašovského vďačíme za chaos, chudobu, rozvrat spoločnosti, medziľudských vzťahov a devastáciu Slovenska padnutej vláde. Vláde, ktorá mala byť najlepšou v dejinách Slovenska. Vláde, ktorá sa do krvi hádala a osočovala. Vláde, ktorá do nekonečna vraj rozväzovala ruky polícii a zakladala si na boji proti korupcii. Vláde, ktorej paradoxne zlomila krk práve korupčná aféra jej ministrov.

Už sa jej éra definitívne skončila

Padnutí ministri sa teraz rozbehnú do regiónov a začnú sa hrať na dobrých a pekných. Môžu sa naplno vrhnúť do predvolebných kortešačiek. Poslanec Matovič to bezostyšne robí už niekoľko týždňov. Budú sa preveľmi snažiť čo najrýchlejšie zmierňovať svoj negatívny imidž a spoliehať sa na krátku pamäť občanov.

Môžeme čakať, že sa pred verejnosťou začnú „očisťovať“ a „vyviňovať“. Môžeme čakať, že začnú občanov masírovať výhovorkami a novými sľubmi. Sú však vo veľkej nevýhode. Notoricky ich už poznáme. A na heroickú úlohu obnoviť stratenú dôveru v politike ešte nedorástli.

Občan by sa nemal nechať ukolísať

O budúcnosti Slovenska sa bude rozhodovať koncom septembra. Občan by sa nemal nechať ukolísať. Naopak, mal by zostať veľmi pozorný a kritický.

Musíme bdieť, pamätať a nezabúdať. Musíme s triezvou občianskou odvahou zapojiť do rozhodovania zdravý rozum.

Smetisko dejín sa už teší - na všetkých, ktorí chaos, neistotu, nestabilitu na Slovensku spôsobili. Na tých, ktorí svojich občanov častovali prívlastkami – „stádo“, „dezoláti“ či „opice“. Na politické panoptikum, ktorého mocenským nástrojom boli diletantizmus, vulgárnosť a arogancia.

Zdroj Foto: FB | Karol Farkašovský, poslanec NR SR za SNS

Čakajú nás najdôležitejšie voľby v moderných dejinách

K Farkašovskému sa s videom pridáva aj historik a politický analytik Eduard Chmelár. Podľa neho je dnes kľúčové, aby každý pochopil, že nás čakajú najdôležitejšie voľby v moderných dejinách, v ktorých ide o všetko – o udržanie slobody, o uchovanie mieru a o samotnú existenciu Slovenskej republiky.

"V takýchto historických okamihoch sa zodpovedný človek nerozhoduje podľa svojich úzkoprsých záujmov, ale podľa oveľa dôležitejších princípov. A predovšetkým, v takýchto časoch potrebujeme, aby nás viedli ľudia, ktorí budú mať odvahu za nás bojovať. Lebo politik, ktorý uprostred existenčného zápasu o všetko povie, že on chce byť radšej slušný premiér, ten zápas za nás v skutočnosti vzdal, a to, čím sa riadi, nie je slušnosť, ale poslušnosť," uviedol Chmelár na sociálnej sieti.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik