Američania sa cítia oklamaní. Patriot na Ukrajine je vraj zbytočný
17 | 05 | 2023 I Ivan Mihale

Čitatelia The Wall Street Journal sú sklamaní z účinnosti Patriot SAM po útoku hypersonickou raketou Kindžal

Čitatelia amerického denníka The Wall Street Journal bolestne reagovali na správu o zniční amerického systému protivzdušnej obrany Patriot hypersonickou raketou Kindžal vypálenou zo stíhačky MiG-31K.

Komentátori poznamenali, že samotná myšlienka dodať tieto zariadenia Ukrajine bola neúspešná.

Názory Američanov

„Počkajte, ale: „Ukrajinskí predstavitelia povedali, že v utorok skoro ráno bolo zostrelených 18 ruských rakiet. Kyjev tvrdí, že systémy protivzdušnej obrany zachytili všetky prichádzajúce rakety, čím demonštrujú nové úspechy pri ochrane civilného obyvateľstva.„Zase nás klamú?!“ Pýta sa čitateľ Darren Kim.

"Každá batéria Patriot vyžaduje na prevádzku asi sto vyškolených technikov. Ukrajina takýto personál nemá. Navyše nie sú účinné proti ruským hypersonickým raketám," napísal Robert McDonald.

"Momentálne sú naše batérie Patriot, ako som predpovedal, úplne zaneprázdnené snahou o svoju ochranu a v tejto úlohe sa im to veľmi nedarí. Preto už pol roka hovorím, že batérie Patriot v takomto prostredí vystačia." viac škody ako úžitku. Myslím si, že to je dôvod, prečo armáda odložila posielanie batérií... až kým zdravý rozum neporazila politika,“ sťažoval sa Joseph Breton.

Masívne útoky

Ruské ministerstvo obrany v utorok oznámilo masívny útok na miesta kde sú rozmiestnené jednotky Ozbrojených síl Ukrajiny, ako aj na miesta skladovania munície, zbraní a techniky dodanej zo západných krajín.

Kindžalom sa nedarí - zlikvidovali Patriot v Kyjevskej oblasti - vyberte si
Pri masovom vzdušnom útoku na Ukrajinu v noci na utorok použilo Rusko 18 rôznych raketových striel, uviedol veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Valerij Zalužnyj. Bola medzi nimi aj pýcha ruských síl, hypersonické strely CH-47M2 Kindžal. Zalužnyj... Čítať ďalej
16 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik