Richard Sulík: Ten alkohol sme tam jednoducho nechať nemohli
16 | 05 | 2023 I Eka Balašková

Od pondelka (15. mája) doslova valcuje internet video predsedu Smeru Roberta Fica, v rámci ktorého sa na verejnosť dostal záznam z Dubaja. Na ňom Richard Sulík (SaS) v spoločnosti kolegyne Bittó Cigánikovej a nemeckých zbohatlíkov dáva „pokyn“ na vypitie všetkého alkoholického, čo sa v bare nachádzalo. S vysvetlením prichádza sám vtedajší minister hospodárstva a „hlavný aktér“.

Na video, ktoré „vypustil“ Robert Fico reagoval aj Ľuboš Blaha, ktorý Sulíka skritizoval, že za štátne aj so svojou kolegyňou urobili opilecký brloh. Fico nič neostal dlžný ani Sulíkovmu nástupcovi, ktorý nekonal skôr len preto, lebo koalícia sa obávala návratu Smeru. Ozval sa však Richard Sulík. Ten vysvetlil, ako to bolo s pitím za štátne, ale aj s výdavkami – tie vlastné si platil sám a pri tých ostatných bolo dôležité, aby bol dodržaný rozpočet. Prirodzene, neostal nič dlžný ani svojmu kritikovi, Robertovi Ficovi.

Pohoršoval sa aj Ľuboš Blaha

„Na videu vrieska zjavne omámený Sulík v Dubaji, že treba vypiť celý bar. Za štátne. Spoločnosť mu robí kamoška zo SaS Cigániková. Tá v Dubaji nemala čo robiť. Jedine, ak by na Expo vystavovali jej červené nohavičky. Za stolom s ňou sedia Geissenovci - Sulík si týchto dvoch nemeckých zbohatlíkov vodil ešte aj do Dubaja. Ak tam boli aj oni za štátne, to je už fakt na basu. SaSka si z Dubaja urobila opilecký brloh pre svoje zvrátené žúrky. Daňoví poplatníci sa im skladali na bakchanálie,“ popisuje video poslanec Směr-SSD Ľuboš Blaha.

Ľuboš Blaha: Takto vyzerá neoliberalizmus. Prehnité papalášstvo! (VIDEO)
Po videu, ktoré zverejnil Robert Fico, je SaS mŕtva strana. Sulík už politicky aj tak len dožíval - dostal ranu istoty, myslí si Ľuboš Blaha, podpredseda strany Smer-SSD. Blaha najskôr popisuje video, ktoré pripomína skôr študentské bakchanálie,... Čítať ďalej
16 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Tradične tvrdý Fico

Výlet Sulíkovej dcéry do Dubaja za štátne bol podľa Fica len čerešničkou na torte.

„Tou tortou bolo nehorázne šafárenie so štátnymi peniazmi na uvedenej výstave, bordel v dokladoch, nevydokladovaných takmer milión Eur, čo bývalý minister hospodárstva Hirman popísal celkom trefne, keď povedal, že sa to zmenilo na výlety rodinných kamarátov,“ hovoril Fico vo svojom videu a pripomenul, že v mene udržania Smeru mimo vlády sa koalícia zhodla na zásade, všetko si navzájom odpustiť.

Šéfkuchár SaS Richard Sulík šiel do Dubaja na výstavu EXPO variť halušky. Bravó, pán minister, toto teraz akútne potrebujeme. Zdroj: FB / Richard Sulík

Nepekné prirovnanie

„Hirman sa ako hladný šakal zahryzol Sulíkovi do tepny až teraz len preto, lebo Heger a jeho spolupartajníci bojujú o politické prežitie a na zožratie im je dobrý aj Sulík. Ale to nevadí, lepšie neskôr ako nikdy, nech národ vidí, čo za bandu gaunerov sme mali vo vláde,“ obracia veci v prospech Smeru a občanov Fico.

ŠOKUJÚCE VIDEO: Sulík dal svojim kamarátom na výlete v Dubaji vážnu úlohu! Museli do rána…
ŠOKUJÚCE VIDEO! „Sulík dal svojím kamarátom na výlete v Dubaji vážnu úlohu. Mali zadarmo do rána vypiť bar v slovenskom pavilóne na svetovej výstave Expo,” uviedol na sociálnej sieti líder Smer SSD Robert Fico Nový minister hospodárstva nemusí ani... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Úspešné EXPO Dubaj

"Áno, bola tam oslava, bol to posledný deň EXPO," reagoval Sulík, podľa ktorého sa na oslave zúčastnilo zhruba tridsať hostesiek a členov realizačného tímu, ktorých po pol roku výstavy pozval na drink. To, že mali vypiť bar Sulík vysvetlil možnosťami prevozu alkoholu cez hranice Spojených arabských emirátov, ktorého veľa vyviezť nemohli.

"Vec, s ktorou sme si nevedeli poradiť, bol dovoz alkoholu. Boli sme preto aj vystavení posmeškom, že na slovenskom pavilóne sa predávalo české pivo. V Dubaji platia zákony, že keď tam chcete doviezť niečo, čo sa dovtedy nedovážalo - a takým bolo aj slovenské pivo – je to prakticky nemožné. Moja veta, že všetko sa musí vypiť, súvisí práve s tým, že doviezť alebo vyviesť alkohol z Dubaja, je prakticky nemožné. Boli tam nejaké zásoby, tak tieto sa vypili," dodáva exminister

A čo tí Geissenovci?

Účasť zbohatlíckej rodiny Geissenovcov, ktorá trávi svoj čas cestovaním po svete a nakrúcaním svojho života počas ciest odôvodnil exminister obyčajnou náhodou – skrátka práve šli okolo. Účasť poslankyne SaS Bittó Cigánikovej podľa neho problém nie je, keďže je poslankyňou NR SR a z toho titulu na EXPO nebola sama.

Bývalí ministri sa vrátili do parlamentu! Náhradníci odchádzajú!
Do Národnej rady (NR) SR sa vrátili viacerí bývalí členovia dočasne poverenej vlády. Uplatnili si mandát poslanca, ktorý získali v parlamentných voľbách v roku 2020. Informáciu o uplatňovaní a zániku mandátu poslancov NR SR predložila v utorok... Čítať ďalej
16 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Umyl si ruky

Hirman však upozornil aj na nezrovnalosti v účtovníctve, ktoré vznikli počas tejto výstavy. Na to Sulík však reagoval, že on si svoje účty počas výstvy platil sám a rozpočet bol podľa neho dodržaný, čo bolo dôležité. Za ostatné sú zodpovední účtovníci.

"Keď sme nastúpili v marci 2020, teda šesť mesiacov pred začatím výstavy EXPO, na ministerstve hospodárstva nebolo pripravené nič. Nebol zazmluvnený priestor, dohodnutí vystavovatelia, nebola zazmluvnená agentúra. Za vlády Roberta Fica sa pre Dubaj neurobilo vôbec nič," upozornil Sulík, ktorému sa vkrátkom čase podarilo dohodnúť priestory pre 550 obchodných stretnutí jedenástich podnikateľských misií.

FB Anna Belousovová | S tamojším šejkom počas výstavy EXPO rokovala aj Zuzana Čaputová

Závistlivý Fico?

"Vždy nájdete na Slovensku závistlivých ľudí, ktorí sa znížia k tomu, že budú zverejňovať nejaké videá, aby prekrývali svoje vlastné rozkrádačky, alebo svoju vlastnú neschopnosť," neodpustil si poznámku na adresu Roberta Fica Sulík.

Čo spája Šimkovičovú a Grendela? Možno viac, ako by ste čakali (GALÉRIA)
Kým začala byť ich každodenným chlebíkom politika, mikrofónu sa venovali, ako moderátori. Pred nedávnom oznámil svoj vstup do politickej strany reportér Samuel Migaľ, on však v tejto oblasti nie je prvá lastovička. Ktoré známe tváre si môžeme... Čítať ďalej
16 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik