Parlamentná banda slepých, hluchých a hlúpych
16 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Šestnásť percent dôvery v parlament? Alebo inak - osemdesiatštyri percent nedôvery  v schopnosti a prácu "zástupcov občanov" v parlamente? Ak by boli poslanci už rozpadnutej, odvolanej a odídenej koalície aspoň trošku schopní sebareflexie, museli by sa národu ospravedlniť.

A prečo píšem iba o koalícii? Nuž, aj preto, že v súčasnej slovenskej žurnalistike je módne písať iba o niekom, ale to iba tak, na okraj. Hlavný dôvod je, že poslanci povolebnej opozície si pri koaličnom valci takmer, až na výnimky, ani "neškrtli", takže ich prácu akosi nemožno na základe legislatívnych výledkov komplexne hodnotiť. Iba ak snahu. Valcovanie a Matovičovské "bagrovanie", tupá lojalita hlupákov a hodnotovo a vzdelanostne nesvojprávnych hlasovacích pajácov koalície spravila z Národnej rady Slovenskej republiky stôl pre štyroch hráčov pokra. Hrali s falošnými kartami, s koltmi pod stolom namierenými navzájom na seba, podvádzali tak, ako podvádzali aj pred vstupom do parlamentu a hlavne excelovali v exhibícii totálnej hlúposti a straníckeho ideologického egoizmu.

Zjednodušená hlúpa fráza

Parlament vraj vyzerá tak, ako vyzerá preto, lebo vraj volia iba dôchodcovia. To je kravina na štvrtú, zaužívaná ako "argument" v slnkom zaliatej kaviarni. Prepáčte, vy fakt veríte, že dôchodca by volili Čepčekov, Pročkov, Kollárove konkubíny, bábkoherečky, Šeligov? Kto ich tam navolil? Kto ich nakydal na kandidátne listiny? A kto išiel tieto kandidátky hádzať do urien s cieľom dosiahnuť zmenu? Ficovci, Dankovci, Pellegriniovci či Uhríkovci určite nie. Hoci k tomu, že raz na Slovensku budú naozaj voliť iba dôchodcovia, sa ešte niekedy vrátim.

Prečo ale nevolia mladí?

Lebo parlamentné koaličné strany im neponúkli žiadne hodnoty. Pre mladých nie sú interupcie témou, pre mladých nie sú témou ani vzdušné zámky v podobe nájomných bytov, lebo vedia, že sú to iba prázdne sľuby. Pre mladých nie je atraktívny konzervatívny stredovek a rozhľadených mladých nijako neoslovuje ani boj o moc, o vplyv, o prachy, o trafiky, tak odporne páchnuci boľševickou stuchlinou. Mladých nijako nezaujímajú intrigy členov parlamentného politbyra, ani Geissenovci a už vôbec ich neoslovuje priemerná mentálna nedostatočnosť toho, čo si hovorí zástupca ľudu, hoci je to iba stranícky pucflek a nič iné. A na dôvažok - mladí už aj tak všetci zdrhli za hranice, tam, kde sa žije inak, rozumnejšie, praktickejšie, zmysluplnejšie a perspektívnejšie. A hlavne, aspoň o chlp radostnejšie.

Výnimka z vyššie napísaného

Ide o výnimku - mladých voličov z tábora progresívcov. To je totiž také akési pseudoliberálne SZM s mladými starcami, túžiacimi tak, ako ich otcovia, po moci, po funkciách, po strane, po zjazdoch a snemoch, po kulte osobnosti. Po vplyve a možnosti ovplyvňovania. A tu treba zbystriť pozornosť. Ich ideologická jednota a stranícka oddanosť spôsobila, že pri extrémne nízkej účasti slovenských voličov v eurovoľbách získali najviac europoslancov. Nemám jeden jediný dôvod myslieť si, že v parlamentných predčasných septembrových voľbách tento "úspech" nezopakujú, tentoraz na domácej pôde. A tak bude pre Slovensko existenčne nevyhnutná vysoká účasť voličov. Tieto voľby sa totiž dajú vyhrať iba nohami. A aj tie nasledujúce, prezidentské. Ide totiž o totožnú vzorku.

A ešte jeden poznatok z prieskumu (ne)dôveryhodnosti parlamentu

Najviac mu nedôverujú vzdelaní ľudia. A teraz mi, prosím, povedzte, prečo by Národnej rade Slovenskej republiky mali dôverovať tí, ktorí dreli zadky v laviciach všetkých stupňov škôl, keď si veksláci v parlamente svoje tituly nakúpili počas dovoleniek, alebo za "protislužbičky". "Nekúpite digitálky, nekúpite magistra"? A potom ešte múdrosť - ona totiž nie je nevyhnutne naviazaná na vzdelanie. Ona je človeku daná, prirodzená. Múdry človek predsa nebude akceptovať sprostosť, doslova sprostosť niektorých poslancov, ktorí ňou s nadšením exhibujú pred mikrofónmi nielen parlamentu. Múdry nikdy nepolezie do zadku sprostému majiteľovi straníckej s.r.o. Iba ak "vychcaný". No a o tom, ako sa v takomto prostredí sprostosti a duševných úchyliek "vyrábajú" právne normy, niekedy nabudúce. Zažil som, videl som. To je doslova "žrádlo".

P.S.

„Ak Slovensko nemá byť riadené niekým zozadu, nejakými temnými silami, musíme začať dávať dohromady politikov a sami seba a toto z parlamentu odstrániť." 

(Viliam Veteška, slovenský politik a podnikateľ 1953–2009)

Šimko "sklamal" na celej čiare už v prvý deň
Ak však niekoho naozaj sklamal, tak štváčov, plných demagogickej nenávisti a majiteľov jednej jedinej pravdy. Od hlavy štátu, cez jej poradcov až po služobnícky v predklone moci úslužný mainstream. Ivan Šimko si totiž hneď v prvý deň úradu na čele... Čítať ďalej
16 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik