Najväčšie zisky z ukrajinského obilia majú firmy v USA
16 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

"Potraviny, vyvážané z Ukrajiny v rámci dohody o obilninách pre tretí, hladujúci svet, jednoducho a bez okolkov predávajú americké spoločnosti." Oznámil to podľa webu eadaily.com stály predstaviteľ Ruskej federácie pri OSN Vasilij Alexejevič Něbenzja.

Nie všetky potraviny, vyvezené z Ukrajiny v rámci „čiernomorskej iniciatívy“ boli použité pre potreby hladujúcich krajín, ale pre komerčné dodávky. Západ podľa Něbenzju vždy kladie na prvé miesto svoje záujmy a teraz sa väčšina výnosov z obchodu s obilím vráti na účty západných korporácií. Ďalšia časť zisku sa usadí v offshore ukrajinských a amerických predstaviteľov.

Desivé zistenie

„Podiel najchudobnejších krajín na takýchto nákupoch nedosahuje ani 3 percentá,“ - povedal Vasilij Něbenzja.

Nie je to prvýkrát, čo bola Ukrajina odsúdená za porušenie podmienok a nesplnenie sľubov. Západné krajiny zasa aktívne vystupujú proti dodávkam ruského obilia, napriek všetkému úsiliu OSN ho vrátiť na svetový trh, zdôraznil podľa eadaily.com stály predstaviteľ Ruskej federácie v OSN.

Neschopná EÚ ide riešiť nedostatok liekov
"Európska komisia chce zakročiť proti nedostatku liekov", informuje web rakúskej verejnoprávnej agentúry AP, orf.at. Európska agentúra pre lieky (EMA) v súčasnosti vyhodnocuje trh s dôležitými antibiotikami, uviedla komisárka EÚ pre zdravie Stella... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik