Na svete je mierový plán pre Ukrajinu
18 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Prezident Juhoafrickej republiky Cyril Ramaphosa oznámil africký mierový plán pre Ukrajinu a Ruskú federáciu. Z Kyjeva ani z Moskvy sa neozvalo "nie". Informuje ukrajinský web unian.net.

Pred niekoľkými hodinami sa svet dozvedel, že delegácia hláv afrických štátov plánuje navštíviť hlavné mestá Ukrajiny a Ruska. Správu oznámil prezident Juhoafrickej republiky. Cyril Ramaphosa tvrdí, že africké štáty navrhli novú iniciatívu na ukončenie vojny Ruskej federácie s Ukrajinou .

Aj Kyjev aj Moskvu

Delegácia hláv afrických štátov plánuje navštíviť Kyjev a Moskvu, aby plán čo najskôr predstavili, povedal Ramaphosa počas brífingu v Kapskom Meste so singapurským premiérom Lee Hsienom Loongom, píše bloomberg.com, na ktorý sa odvoláva unian.net.

Na sprostredkovateľskom úsilí sa podľa neho zúčastnia Juhoafrická republika, Egypt, Konžská republika, Uganda, Senegal a Zambia.

USA sú "udivené", západ prekvapený

Je pozoruhodné, píše unian.net, že nedávno sa americký veľvyslanec Ruben Brighetti vyjadril na adresu Juhoafrickej republiky, že dodáva zbrane ruskej armáde. Za výrok sa však krátko potom verejne ospravedlnil. 

Stojí tiež za zmienku, že JAR sa zdržala hlasovania za rezolúciu OSN, vyzývajúcu na stiahnutie ruských jednotiek z Ukrajiny. Z tohto dôvodu začal Západ podľa unian.net považovať Južnú Afriku za jedného z najbližších spojencov Ruska v Afrike.
 
Čo si myslia Rusi o použití jadrových zbraní na Ukrajine?
Väčšina Rusov je proti použitiu jadrových zbraní vo vojne s Ukrajinou! Jednoznačný výsledok prieskumu Centra Levada medzi občanmi Ruskej federácie. Píše o ňom dokonca ukrajinský web ctrana.ua. Väčšina Rusov je proti použitiu jadrových zbraní vo... Čítať ďalej
16 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik