Presakuje: Lukašenko - rozsiahly infarkt myokardu a umelý spánok
15 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Ako vážne chorý je Lukašenko? Špekulácie silnejú, informácie pribúdajú, zrejmerezidenta. Vyplýva to aj z informácií českého webu novinky.cz, ktorý informačne živí spravodajská agentúra ČTK.

Nejasností okolo zdravotného stavu bieloruského diktátora Alexandra Lukašenka pribúda, pretože sa neobjavil už na dvoch významných udalostiach, ktoré inokedy nevynechával. Ruský poslanec Konštantín Zatulin minulý týždeň potvrdil, že je minský vládca chorý, ale vraj nemá ísť o nič vážne. Lukašenko však bol v sobotu zrejme hospitalizovaný a špekuluje sa o masívnom infarkte.

Katéter v ruke?

Podľa agentúry Reuters mal Lukašenko už v Moskve zavedený katéter v ruke a aj preto zabandážovanú pravú ruku.

Hospitalizácia na klinike, špekuluje sa o infarkte

Podľa opozičného bieloruského Euroradia prezidenta Lukašenka v sobotu prijali v prominentnom republikovom klinickom centre v Minsku. Večer pred kliniku prišla kolóna vládnych vozidiel a ulica bola na dve hodiny uzavretá, uviedol server BNE Intellinews .

To naznačuje, že ide o vážnejšiu chorobu. Spravodajca serveru Kyiv Post Jason Smart napísal na Twitteri po rozhovoroch s disidentmi: „Lukašenko mal rozsiahly infarkt myokardu. Zrejme bol uvedený do umelého spánku.“

Aj Putin mal byť zaskočený tým, ako zle Lukašenko vyzerá

O zdraví Lukašenka s odvolaním sa na bieloruské opozičné médiá a Zatulina informoval aj ruský denník Kommersant. V Rusku sa pritom všeobecne nepíše o zdraví vlastných vodcov ani vodcov spriaznených krajín. Opozičné bieloruské zdroje tiež informujú, že prezident by mohol byť čiastočne ochrnutý a kvôli sankciám nemôže byť liečený v zahraničí, avšak príčina ochrnutia jasná nie je. Toľko novinky.cz.

Hľadá sa Lukašenko
Bieloruský prezident Lukašenko zmizol. Od deviateho mája sa o ňom nevie nič. Po tom, ako ho z Moskvy na letisko vyprevádzala aj sanitka, sa po ňom zľahla zem. Z Ruska sa už ozvali blogerské názory, že bol otrávený. Pozrime sa, čo píšu solídnejšie... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik