Viacerí ministri Hegerovej vlády budú mať nárok na TUČNÉ ODSTUPNÉ
15 | 05 | 2023 I Ladislav Kováčik

O vysokom odstupnom, na ktoré budú mať nárok ministri, ktorí sa nevrátia do parlamentu, informujú Topky.sk.

O tučné odstupné by mohli požiadať ministri Natália Milanová, Andrej Doležal, Karel Hirman, Samuel Vlčan, Rastislav Káčer, Viliam Karas a Ján Horecký. Naopak, na odstupné by nemali mať nárok Roman Mikulec, Jaroslav Naď či Eduard Heger.

Zákon o platových pomeroch ústavných činiteľov stanovuje, že člen vlády bude po skončení funkcie dostávať plat ešte tri mesiace. Odstupné tak predstavuje sumu takmer 14-tisíc eur.

Toto ustanovenie sa nevzťahuje na člena vlády, ktorý bezprostredne po skončení výkonu funkcie začal vykonávať inú funkciu ústavného činiteľa Slovenskej republiky,“ vyjadril sa hovorca končiaceho premiéra Eduarda Hegera Matej Neumann. Ministri, ktorí sa vracajú do parlamentu, tak nebudú mať na odstupné nárok.

Ministra školstva Jána Horeckého otázka novinárov na odstupné zaskočila a povedal, že nevie, akú výšku má odstupné ministra. Odstupnému podľa svojich slov doteraz „nevenoval pozornosť“ ani minister spravodlivosti Viliam Karas. 

Končiaci minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan, ktorému by taktiež malo pripadnúť odstupné, je spojený s kauzou dotácie pre jeho firmu, ktorú jej schválilo Ministerstvo životného prostredia na čele s Jánom Budajom. Podpredseda Národnej rady SR Peter Pčolinský sa k Vlčanovi vyjadril, že "z morálneho hľadiska" nevie, či by mal dostať nejaké odstupné.

Naď sa spamätal, až keď dostal z vlády padáka!
Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď zverejní v pondelok na sociálnej sieti právnu analýzu k stíhačkám MiG-29 darovaným Ukrajine. Avizoval to v rámci diskusnej relácie TA3 V politike, kde reagoval na nezaradeného poslanca Národnej rady SR... Čítať ďalej
14 | 05 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik