RICHTER o desatore zlých vecí ministra KRAJNIAKA
15 | 05 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslanec Národnej rady SR a bývalý minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter (Smer-SD) na svojom facebooku poukázal na „desatoro zlých vecí ministra Krajniaka“.

Richter píše, že doterajší minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak sa pred odchodom z rezortu nezabudol pochváliť, „ako veľmi pomohol za tri roky ľuďom“. Svoju pomoc nazval „desatoro dobrých vecí, na ktoré som hrdý“.

Poslanec uvádza, že by k tomuto desatoru pridal aj „desatoro zlých vecí ministra Krajniaka“. Jeho pomoc totiž podľa Richtera nesmerovala všetkým, ktorí ju potrebovali, v najťažších časoch extrémneho zdražovania sa „úplne vykašlal“ na seniorov a zopár rodinám hodil "omrvinky" namiesto reálnej inflačnej pomoci.

Nehovoriac o tom, že hneď po nástupe na rezort začal škrtať a mraziť všetko dobré, čo ľuďom doručil SMER – SSD. Suma sumárum, na ministerstve za tie tri roky narobil viac škody ako úžitku,“ píše Richter.

Bývalý minister práce vo svojom "desatore zlých vecí ministra Krajniaka" konkrétne vymenúva: zrušenie 13. dôchodku, zmrazenie minimálneho dôchodku, zrušenie dôchodkového stropu, nedostatočnú valorizáciu dôchodkov, zrušenie obedov zadarmo, zníženie minimálnej mzdy, zmrazenie príplatkov za prácu v noci a cez víkend, stopku pre rozširovanie kolektívnych zmlúv, nedostatočnú inflačnú pomoc a rozkradnutú pandemickú pomoc.

Blaha: ČAPUTOVEJ VLÁDA JE PARÓDIOU NA NEZÁVISLOSŤ 
Prezidentka Zuzana Čaputová tu tri dni vyplakávala, že čo si to dovoľujeme upozorňovať na to, že jej vláda má blízko k Sorosovi. A včera predstavila nového ministra školstva, Daniela Bútoru, ktorého otec sedí v Rade starších Nadácie otvorenej... Čítať ďalej
13 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik