Po MEDIÁLNEJ SMRŠTI okolo kauzy Čistý deň prichádza zvrat
15 | 05 | 2023 I Ladislav Kováčik

Exminister školstva Juraj Draxler sa vo svojom príspevku na Facebooku vrátil ku kauze Čistý deň, pričom spomína aktuálny rozsudok, podľa ktorého sa má bývalá poslankyňa SaS Natália Blahová ospravedlniť zakladateľke centra Zuzane Tománkovej.

V mediálnej masáži chýbal kontext

Draxler pripomína, že Natália Blahová v roku 2016 napísala blog vykresľujúci „hrôzostrašné“ prostredie centra pre resocializáciu drogovo závislých Čistý deň.

Nezodpovednosť všetkých zodpovedných je donebavolajúca. Ak by aj okamžite všetci začali konať, na tele aj na duši detí už vznikli nenapraviteľné škody. Včera bolo neskoro. Týmto ich teda vyzývam, aby sa krutej realite postavili čelom a bezodkladne začali situáciu prešetrovať a riešiť. Vyzývam ich, aby ohrozeným a poškodeným deťom poskytli pomoc a podporu. Aby situáciu netutlali, lebo sa stanú spoluzodpovednými,“ písala v blogu Blahová.

Podľa Draxlera sa vtedy (teda v roku 2016) spustila „mediálna smršť“. Pripomína, že rozsahom textov a televíznych správ išlo o jednu z najväčších "káuz" v histórii SR.

Lenže: nakoniec sa v zásade nič z pôvodného textu nepotvrdilo. Prišlo sa na to, že vo vedení centra boli naozaj nedostatky, ale nemalo to zďaleka taký charakter, ako vykresľovala Blahová,“ píše Draxler.

V „mediálnej masáži“ chýbal podľa Draxlera kontext: ako vlastne podobné centrá fungujú, koľko z nich dobre a koľko nie. Rýchlo sa podľa neho tiež ukázalo, že zverenci aj rodičia boli zväčša s centrom spokojní a nesúhlasili s obrazom "domu hrôzy", ktorý vykreslila Blahová a opakovali ho médiá.

ŠUTAJ EŠTOK: HEGER tri roky poslúchal MATOVIČA a obhajoval jeho atómovky
Matúš Šutaj Eštok, poslanec NR SR (Hlas) sa vo svojom facebookovom statuse pokúsil zhodnotiť uplynulé tri roky Eduarda Hegera vo funkciách. Poctivo kryl zlodejiny „4 mesiace pred voľbami je už viac menej jasné, kto chce vo voľbách uspieť a kto sa... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Ladislav Kováčik

Boj za očistenie mena

Iste, nedostatky netreba zľahčovať. Dvaja zamestnanci mali (dobrovoľný) sex s neplnoletými zverenkyňami - podobne ako sex jednej z nich sľuboval poslanec a neskorší predseda parlamentu Boris Kollár v esemeskách o tom, ako sa "vyšukajúúú",“ pripomína ďalej exminister.

Draxler tiež spomína, že jeden spor s Blahovou medzitým zakladatelia centra prehrali. Teraz sa však má podľa nového rozsudku Blahová zakladateľke centra Tománkovej ospravedlniť a zaplatiť jej odškodné 5 tisíc eur.

Blahová sa ale zrejme odvolá a celé sa to bude ďalej naťahovať. Od roku 2016!,“ upozorňuje exminister.

Aj z tohto je hádam zrejmé, aký je boj za očistenie svojho mena po tom, ako vás rozbombarduje celá mediálna scéna. Veľmi ťažký,“ uzatvára Draxler.

Matovič vyzýva poslancov
Líder OĽANO Igor Matovič vyzval v nedeľu poslancov Národnej rady (NR) SR, aby v stredu (17. 5.) zahlasovali za návrh novely zákona o dani z príjmu, ktorý by od platenia daní oslobodil matky s deťmi do 15 rokov. Zároveň avizoval, že ak poslanci... Čítať ďalej
14 | 05 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik