AKTUALITA: VÝBUCH v Bielom Kostole! SAMOVRAŽDA kvôli nešťastnej láske? (FOTO)
14 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

V obci Biely Kostol v okrese Trnava došlo v sobotu večer k výbuchu plynu. Polícia okolie bytovky uzavrela. Podľa prvotných informácií mala pri výbuchu plynu jedna osoba utrpieť zranenia, ktorým na mieste podľahla. Informuje o tom Trnavská krajská polícia na sociálnej sieti.

"Policajti sú na mieste udalosti a zabezpečujú okolie dvojposchodovej bytovky," spresnila polícia. Jedna osoba na mieste zraneniam podľahla, ďalšie dve osoby utrpeli zranenia rôzneho rozsahu, záchranári ich previezli do trnavskej nemocnice.

"Okolnosti a príčiny udalosti namieste zisťujeme," dodala polícia.

Podľa Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na mieste zasahujú príslušníci z Trnavy, Piešťan a Galanty. "Na mieste sa nachádza aj evakuačný autobus HaZZ, kde obyvatelia nájdu dočasné útočisko," doplnil HaZZ na sociálnej sieti ešte počas sobotného večera.

Podľa najnovších výpovedí svedkov je však možné, že k výbuchu došlo úmyselne. "Jeden z obyvateľov pravdepodobne chcel spáchať sebevraždu upálením, a tak došlo k výbuchu," uviedla očitá svedkyňa.

ZÁZRAK nedeľného poludnia! RTVS PRELAMUJE TABU (FOTOGALÉRIA)
Verojnoprávny telerozhlas sa konečne prebral a zdá sa, že chce naplniť svoje sľuby o objektivite. Do nedeľnej diskusnej relácie O 5 minút 12 si totiž pozval toľko zatracovaného podpredsedu opozičnej strany Smer - SSD Ľuboša Blahu. "Podstatné je,... Čítať ďalej
14 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Aktualizované

Podľa informácií TV Markíza obeťou je muž, ktorý pravdepodobne úmyselne pustil plyn a škrtol zápalkou. Poškodených je až šesť bytov, ktoré po explózii začali horieť. Bytovku zrejme úmyselne vyhodil do vzduchu muž (†41) kvôli nešťastnej láske. Najťažšie zranený je policajt.

Podľa informácií TV Markíza mal plyn v jednom z najvrchnejších bytov úmyselne pustiť 41-ročný obyvateľ kvôli nešťastnej láske. Potom škrtol zápalkou alebo zapaľovačom a nastala mohutná explózia, pri ktorej vinník zahynul. Ďalší obyvateľ bytovky – policajt – utrpel vážne poranenia hlavy a nohy. Ďalší dvaja ľudia z bytovky mali menej vážne zranenia a boli ošetrení na mieste.

Evakuovali šesť rodín

Obyvatelia bytovky sa pre Noviny.sk vyjadrili, že tlaková vlna bola taká silná, že im zatriaslo oknami. Vo vedľajších bytovkách dokonca nadvihla stôl a padali svetlá, z obyvateľov dokonca odhodilo na zem. Šesť rodín muselo byť z bytovky evakuovaných.

Trosky z výbuchu lietali do vzdialenosti desiatok metrov a poškodili aj zaparkované autá. Výbuch poškodil fasádu, ako aj celú strechu bytovky.

Záchranári spočiatku nevedeli, či sa pod sutinami nenachádzajú aj ďalšie obete a tak miesto a okolie výbuchu dôkladne prehľadávali, no nenašli žiadne ďalšie obete.

Výbuch v Bielom kostole, foto: FB/Polísia SR
Výbuch v Bielom kostole, foto: FB/Polísia SR
Výbuch v Bielom kostole, foto: FB/Polísia SR

Blaha: ČAPUTOVEJ VLÁDA JE PARÓDIOU NA NEZÁVISLOSŤ 
Prezidentka Zuzana Čaputová tu tri dni vyplakávala, že čo si to dovoľujeme upozorňovať na to, že jej vláda má blízko k Sorosovi. A včera predstavila nového ministra školstva, Daniela Bútoru, ktorého otec sedí v Rade starších Nadácie otvorenej... Čítať ďalej
13 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik