Ukrajina do NATO? Áno, ale nie hneď!
15 | 05 | 2023 I Milan Laca

NATO chce na summite vo Viľniuse ponúknuť Kyjevu okamžitú pomoc, ale nie členstvo.

The Wall Street Juournal: Predstavitelia NATO pracujú na návrhu na okamžitú pomoc Ukrajine „krátko“ po vstupe do aliancie. Ide o iniciatívu, ktorá bude predstavená na júlovom summite vo Viľniuse. Noviny sa  odvolali na ľudí oboznámených s touto záležitosťou.
Pomoc s výnimkou
Rozhodnutie, ktoré pripravujú úradníci, obsahuje návrh na poskytnutie okamžitej pomoci „s výnimkou“ zaručenia členstva, píšu noviny. Predstavitelia a diplomati NATO však, podľa článku, chcú dať jasne najavo, že Ukrajina bude môcť v budúcnosti vstúpiť do aliancie. Túto ponuku pomoci predstavia v júli, počas summitu NATO v Litve, uviedli zdroje.
Prílev zbraní pre Kyjev sa nezastaví
Šéf diplomacie EÚ Borrell podporil dodávky zbraní s dlhým doletom na Ukrajinu. Vysoký predstaviteľ Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borrell podporil dodávky zbraní dlhého doletu na Ukrajinu. Vyhlásil to po... Čítať ďalej
14 | 05 | 2023 | Milan Laca
Áno, alebo nie...
Prezident Volodymyr Zelenskyj nedávno povedal, že Ukrajina sa do konca konfliktu nestane členom NATO. Želá si  však podporu partnerov v podobe pozvania do aliancie už dnes. Koncom septembra 2022 Zelenskyj oznámil, že Ukrajina urýchlene žiada o vstup do NATO. Uskutočnenie takéhoto postupu je teraz predčasné, vyhlásil neskôr poradca pre národnú bezpečnosť USA Jake Sullivan. Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg v komentári k Zelenského vyhláseniu priznal nezmenený postoj bloku k právu každej krajiny určiť si vlastnú cestu a k politike „otvorených dverí“, ale zdôraznil, že aliancia sústredí svoje úsilie na pomoc Kyjevu. 
Minister hovorí svoje

Minister zahraničných vecí Ukrajiny Dmitro Kuleba vyhlásil, že Kyjev nebude spokojný so žiadnym iným rozhodnutím summitu NATO, naplánovaným na 11. až 12. júla, okrem pozvania do aliancie.

The Washington Post odhaľujú utajenú AGRESIU ZELENSKÉHO! Cieľom útokov je aj ropovod DRUŽBA
Zelenskyj v súkromí plánuje odvážne útoky v Rusku! Poukazujú na to uniknuté tajné informácie. The Washington Post odhaľujú agresívne inštinkty ukrajinského vodcu, čo je v značnom kontraste s jeho imidžom stoického štátnika, ktorý odoláva... Čítať ďalej
14 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik