Ruský plyn ani za svet!
14 | 05 | 2023 I Milan Laca
Krajiny G7 a EÚ majú v úmysle zakázať reštart ruských plynovodov.
 
Krajiny G7 a Európska únia sa chystajú zakázať vývoz ruského plynu cez plynovody, ktorých dodávky sú teraz pozastavené, píše denník Financial Times s odvolaním sa na zdroje.
Už ho nechceme!
Rozhodnutie, ktoré majú prijať lídri G7 na summite v Hirošime na budúci týždeň, zabráni obnoveniu exportu ruského plynu cez trasy plynovodov do krajín ako napríklad Poľsko a Nemecko. Západné mocnosti tak po prvý raz od začiatku konfliktu na Ukrajine zablokujú obchod cez plynovody. V snahe zvýšiť ekonomický tlak na Rusko,  chcú dosiahnuť záruky, že sa nebudú dať zvýšiť príjmy z exportu energie, uzatvára článok.
 
Fíni: Koniec lacných nákupov v Rusku (VIDEO)
Takto vyzerá ten ruský ekonomický kolaps! Fíni sa sťažujú, že im nepovoľujú vstup do Ruska pre lacný benzín a potraviny. Helsingin Sanomat: Rusko začalo rušiť víza Fínom, ktorí idú nakupovať benzín a potraviny. Nie sú vítaní Niektorí... Čítať ďalej
14 | 05 | 2023 | Milan Laca
Chcú zablokovať "spojencov"?

Podľa jedného z predstaviteľov, ktorý si želal zostať v anonymite, je zákaz opätovného spustenia ruských plynovodov potrebný, „aby sa zabezpečilo, že partneri v hypotetickej budúcnosti nezmenia názor“. Návrh vyhlásenia G7 po summite v Hirošime, ktorý získali Financial Times, hovorí, že skupina popredných svetových ekonomík plánuje ďalšie znižovanie využívania ruských energetických zdrojov, aspoň kým sa nevyrieši ukrajinský konflikt.

Aj EÚ je iniciatívna
Agentúra Bloomberg informovala, že Európska únia navrhla zastaviť dodávky ruskej ropy cez ropovod Družba do Nemecka a Poľska. Pre Maďarsko, Slovensko a Českú republiku, ktoré dostávajú ropu cez južnú vetvu Družby, zachovajú výnimky zo sankcií. Podľa agentúry bude tento návrh považovaný za súčasť nového, 11. balíka protiruských sankcií EÚ.
 
Nie je sa čo čudovať, keď vykurovanie plynom bude zakázané.
 
 
PRIPRAVTE SA! Vykurovanie PLYNOM bude ZAKÁZANÉ!
Za emisie povinne zaplatia aj domy! Podobné zámery ako so spaľovacími motormi má Brusel aj s budovami. Postupne preto budeme musieť zabudnúť na vykurovanie plynom. Alebo si priplatíme daň za emisie, informuje portál regiony.zoznam.sk. Za všetkým... Čítať ďalej
13 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik