Ruská armáda nedokáže čeliť Ukrajinskej?
14 | 05 | 2023 I Milan Laca

Je nepravdepodobné, že by Rusko dokázalo vytvoriť veľkú rezervu na reakciu na protiútoky ozbrojených síl Ukrajiny - britská spravodajská služba.

Ruská kombinovaná skupina síl na Ukrajine pozostáva z viac ako 200 000 mužov, organizovaných do približne 70 bojových plukov a brigád, rozdelených do piatich skupín vojsk. Túto štruktúru uvádza britská vojenská rozviedka vo svojej najnovšej správe.

Ukrajinci už vraj nasadili britské STORM SHADOW! Bombardujú vlastné okupované územie
Veľká Británia potvrdila, že poskytla Ukrajine rakety dlhého doletu Storm Shadow. Možno už sú na Ukrajine a už sú nasadené na bojisku. Napovedal by tomu výbuch v okupovanom Luhansku. K výbuchom došlo aj v okupovanom Melitopole, kde malo dôjsť k... Čítať ďalej
13 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

 Majú len to, čo mali...

Píšu, že tieto sily boli približne rovnaké na začiatku invázie pred 446 dňami. "Vo februári 2022 ich však tvorili profesionálni vojaci, boli väčšinou vybavení pomerne modernými dopravnými prostriedkami a pravidelne cvičili, s cieľom komplexných spoločných operácií. V súčasnosti sú sily zložené najmä z nedostatočne vycvičených mobilizovaných záložníkov a sú čoraz viac závislé od zastaraného vybavenia. Mnohé z ich jednotiek sú však vážne nedostatočne vybavené a schopné vykonávať len veľmi základné pechotné operácie.

Rusko má problémy

Podľa Londýna je nepravdepodobné, že Rusko bude schopné vytvoriť veľkú, schopnú, mobilnú zálohu, ktorá by reagovala na „vznikajúce operačné problémy“, teda protiútoky Ozbrojených síl Ukrajiny, pozdĺž 1200-kilometrovej frontovej línie.

Rozhodnú rakety? 

Britské spravodajské služby už skôr informovali, že v krátkodobom horizonte Rusko pravdepodobne vidí riadené strely ako kľúčovú zbraň na zasiahnutie do hĺboky Ukrajiny,  s cieľom zmariť budúcu protiofenzívu ukrajinskej armády.

VOJNA NAVEKY: Nemecko venuje Ukrajine ďalšie 3 miliardy dolárov
Nemecko poskytne Ukrajine dodatočnú vojenskú pomoc v hodnote viac ako 2,7 miliardy eur (3 miliardy USD), vrátane tankov, protilietadlových systémov a munície, uviedla v sobotu vláda. Oznámenie prišlo v čase, keď v Berlíne prebiehajú prípravy na... Čítať ďalej
13 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik