Americké stíhačky naháňali ruské bombardéry (VIDEO)
14 | 05 | 2023 I Milan Laca

USA sledovali šesť ruských vojenských lietadiel neďaleko Aljašky.
NORAD: Americké stíhačky sprevádzali šesť vojenských lietadiel ruských leteckých síl neďaleko Aljašky.

Bombardéry na výlete

USA spozorovali  a sledovali šesť ruských vojenských lietadiel v aljašskej identifikačnej zóne protivzdušnej obrany. Informovalo o tom Severoamerické velenie spoločnej leteckej obrany (NORAD) na Twitteri. "Medzi ruskými lietadlami boli bombardéry Tu-95, tanker Il-78 a stíhačky Su-35," uvádza sa v správe.

Rusko posilňuje bombardéry! (VIDEO)
Ruské vzdušné sily vytvárajú elitný oddiel bombardovacích lietadiel. Na posilnenie bombardovacieho letectva vo vojnovej zóne uvažujú o nábore dobrovoľníkov z radov pilotov leteckých síl, vrátane tých, ktorí v posledných rokoch odišli do... Čítať ďalej
13 | 05 | 2023 | Milan Laca

Nasadili flotilu

Americké letectvo ich sprevádzalo lietadlami F-16, stíhačkami F-22, tankerom KC-135 Stratotanker a lietadlom včasného varovania a riadenia E-3 AWACS. NORAD poznamenal, že lietadlá operovali v medzinárodnom vzdušnom priestore a nenarušili vzdušné hranice Spojených štátov a Kanady.

Ruský strategický bombardér  - Tupolev TU 95

Rusi hlásili

Ruské Ministerstvo obrany informovalo o 13-hodinovom hliadkovaní dvoch strategických bombardérov Tu-95MS v neutrálnych vodách Čukotského mora. Bombardéry sprevádzali stíhačky MiG-31, Su-30SM a Su-35S Východného vojenského okruhu.

Čo robili 

Dva ruské raketové nosiče Tu-95MS uskutočnili plánovaný let nad neutrálnymi vodami Čukotského mora, oznámilo ruské ministerstvo obrany .Trval viac ako 13 hodín. Posádky vykonávali tankovanie vo vzduchu. "Stíhací sprievod zabezpečovali posádky lietadiel MiG-31, Su-30SM a Su-35S z Východného vojenského okruhu," uviedlo ministerstvo vo vyhlásení. Zdôraznilo, že "všetky lety lietadiel vzdušných síl Ruska vykonávajú v prísnom súlade s medzinárodnými pravidlami využívania vzdušného priestoru". 

Nemecký kancelár: Ruska sa báť netreba!
Scholz vyzval EÚ, aby sa nebála „demonštrácie sily“ zo strany Ruska. Podľa nemeckého kancelára, „posolstvom“ EÚ „je, že minulosť nemôže zvíťaziť nad budúcnosťou“. Jeho slová cituje španielsky kanál Ser. Vyzýva EÚ Olaf Scholz počas prejavu v... Čítať ďalej
11 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme