Raši o okrese Snina: Hegerova vláda na čele s Remišovou ZDEVASTOVALA REGIÓN
13 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Okres Snina je plný paradoxov a je dôkazom totálnej rezignácie končiacej vlády na podporu regiónov. Povedal to v sobotu na tlačovej konferencii podpredseda mimoparlamentného Hlasu-SD a poslanec NR SR Richard Raši pri starinskej nádrži.

Zdevastovali tento región

"V nej sa nachádza takmer 60 miliónov kubických metrov pitnej vody, avšak obyvatelia okresu za ňu platia pomaly najviac na Slovensku. Z 33 obcí okresu je na verejný vodovod napojených len desať a na kanalizáciu len šesť," upozornil Raši.

Dodal, že napriek tomu vláda Eduarda Hegera a Igora Matoviča zrušila Národný plán dobudovania vodovodov a kanalizácií. Rovnako je to podľa neho aj s drevom. Lesy tvoria až 63 percent územia okresu, drevná hmota tam však stojí viac ako v iných častiach Slovenska. Na plyn je pritom napojených len šesť obcí, takže väčšina samospráv je odkázaná na kúrenie drevom.

"Keďže máme nevyčerpaných približne 800 miliónov eur z eurofondov na podporu regiónov, každá normálna vláda by tie peniaze investovala práve tu. Hegerova vláda však odmietla podporiť projekty, ktoré v hodnotení odborníkmi patrili medzi najlepšie," skonštatoval Raši.

Odkaz Právnickej fakulty UK Čaputovej: TOTO JU NEPOTEŠÍ
Práve prezidentka Zuzana Čaputová ešte v januári napadla paragraf Trestného zákona. Podala návrh na posúdenie súladu paragrafov 363 a 367 Trestného poriadku s ústavou. Právnická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave má však pre prezidentku... Čítať ďalej
13 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

„Hegerova vláda, v ktorej mala na starosti regionálny rozvoj pani Remišová, doslova svojimi kvázireformami zdevastovala tento región. Sninskú nemocnicu chce takmer úplne zrušiť a vôbec nemyslí na ľudí, ktorí bývajú pri hraniciach a do Humenskej nemocnice budú musieť cestovať hodinu a pol,“ zdôraznil Raši. 

Lakmusový papierik reforiem Eduarda Hegera

"Okres Snina je lakmusovým papierikom reforiem Eduarda Hegera. Reforma Národného parku Poloniny je nastavená tak, že viac ubližuje ako pomáha, rušenie oddelení nemocníc v tomto regióne spôsobí cestovanie za zdravím a eurofondové projekty zostali v bratislavských šuplíkoch. Nič z toho sa už nesmie opakovať, ani v tomto regióne, ani v žiadnom ďalšom," hovorí Michal Kaliňák, expert strany HLAS pre samosprávy. 

Podľa Michala Kaliňáka má strana HLAS jasnú predstavu ako pomôcť v oblasti regionálneho rozvoja aj tomuto okresu. "Našou snahou nie je skloňovať problémy, ale presadiť riešenia. Prioritne s finančnou podporou dobudovať vodovody a kanalizáciu a súbežne s tým upraviť nastavenia verejných obstarávaní, pretože tie tiež viac ubližujú ako pomáhajú. Zriadime špeciálnu web stránku, na ktorej bude detailný prehľad o infraštruktúrnej vybavenosti každej samosprávy, aby ich starostovia, primátori a obyvatelia mohli kontrolovať stav riešenia problémov, ktoré aktuálne znižujú kvalitu života. Je to transparentné, férové a dáme tak najavo, že na nikoho nezabúdame, lebo náš vidiek je obrovskou investičnou príležitosťou od ktorej dokážeme naštartovať ekonomiku krajiny," dodal Kaliňák.

Naď zrazu zacítil potrebu chodiť medzi opice
„Máme čísla od rešpektovanej agentúry, ktorá hovorí, že poznateľnosť značky Demokrati je veľmi nízka. To znamená, že potrebujeme robiť na značke, potrebujeme chodiť medzi ľudí.“ Povedal odchádzajúci či už konečne odídený minister vojny Jaro Naď pre... Čítať ďalej
13 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik