Fico má o prezidentkinej vláde jasno: ČAPUTOVÁ NEMOHLA RISKOVAŤ! (VIDEO)
13 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Líder opozičnej strany Smer-SSD Robert Fico v tom má jasno. Podľa neho si prezidentka SR Zuzana Čaputová nemohla dovoliť predčasné parlamentné voľby skôr, ako koncom septembra. Hlavným dôvodom bola snaha o to, aby Slovensko na letnom samite NATO zastupovali jej striktne proamerickí nominanti z úradníckej vlády.

Robert Fico na sociálnej sieti v piatok zverejnil ďalšie video z jeho série “Čo sa nezmestilo na tlačovku III.”. Tento raz sa venoval personálnym nomináciám novej vlády prezidentky Zuzany Čaputovej. 

Podľa lídra opozície nejde o klasickú úradnícku vládu, pretože takmer žiadny z jej členov nie je úradníkom. Dodal, že z jeho pohľadu pôjde o “čistú kontinuitu s odchádzajúcou vládou”. “Najmä pri podpore vojny na Ukrajine,” zdôraznil. Tu sa bližšie venoval výhodám úradníckej vlády pre prezidentku.

“Odmietnutie nášho návrhu zorganizovať voľby na prelome júna a júla má aj ďalšie vysvetlenie. V júli sa bude konať samit NATO, kde sa očakávajú silné politické posolstvá smerom k Ukrajine a jej členstvu v NATO,” vyhlásil Fico a dodal, že na rokovaní krajín aliancie sa pravdepodobne zúčastní aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Čo si neprečítate v slovenskom mainstreame
Slovensko je zvláštna krajina. Tu si musíte odpovede na otázky mainstreamu čítať v statusoch jeho respondentov. Iba v nich. Tak, ako v prípade europoslankyne Moniky Beňovej, ktorá doslova na sociálnej sieti uvádza: "Dnes sa na mňa obrátil dennikN s... Čítať ďalej
13 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Čaputová nemohla riskovať

Čaputová podľa Fica nemohla riskovať, žeby z predčasných volieb v júni vzišla vláda, ktorá by členstvo Ukrajiny v NATO nepodporila. Podotkol, že vláda pripravená prezidentkou, bude súhlasiť s “akoukoľvek zahraničnou absurdnosťou, ktorá ohrozuje slovenské národné záujmy”.

“Nie je v našom záujme, aby sa medzinárodné napätie zvýšilo na maximum po prípadnom pozvaní Ukrajiny do NATO. Moja vláda by to nikdy neurobila,” reagoval predseda Smeru.

Fico doplnil, že môže garantovať, že ak by sa o takomto návrhu hlasovalo v slovenskom parlamente, tak poslanci Smeru-SSD ho jednoznačne odmietnu. “Členstvo Ukrajiny v NATO je len garanciou vojny, ničoho iného,” zopakoval.

“Návrhy tohto typu sú obchádzaním medzinárodných dohôd ale aj výsledkov druhej svetovej vojny, sú dôkazom pokusu meniť povojnové usporiadanie najmú v krajinách Strednej Európy a Východnej Európy,” uviedol Fico s tým, že prezidentka Čaputová takýmto veciam nerozumie.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Budúca ministerka kultúry rozdúchala vášne! VALÍ SA VLNA KRITIKY
Temná minulosť v SND a státisícové pochybenia?! Proti Silvii Hroncovej sa vzniesla vlna kritiky ešte pred jej nástupom do kresla ministerky kultúry v prezidentkinej vláde. Už teraz sa ozývajú nespokojní ľudia. Hroncovej minulosť sa spája s vedením... Čítať ďalej
13 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik