Ukrajinci útočia!
12 | 05 | 2023 I Milan Laca

Ukrajina spustila operáciu na obkľúčenie ruskej armády v Arťomovsku (Bachmute).

Ozbrojené sily Ukrajiny začali operáciu na obkľúčenie ruských jednotiek v Arťomovsku (Bachmute). Informáciu zverejnil ruský vojnový korešpondent Jevgenij Poddubnyj vo svojom telegramovom kanáli 11. mája.

Útočia

Nepriateľská armáda sa chystá zaútočiť na "krídla", aby sa dostala do tyla ruských síl, ktoré teraz obsadili Arťomovsk (Bachmut) a jeho okolie. Podľa niektorých správ ozbrojené sily Ukrajiny už urobili prielom smerom k Berchovke a Jagodnému. Ozbrojené sily Ukrajiny dosiahli určitý úspech aj v oblasti Kleščjevky.

Nebezpečné rozhodnutie Britov! Okamžitá reakcia Kremľa!
Briti urobili nebezpečné rozhodnutie: tretia svetová vojna by mohla vypuknúť, informuje na titulke maďarský denník Origo. Británia svojím rozhodnutím predčí aj U.S.A., Kremeľ okamžite reaguje! Zdá sa, že Británia sa pripravuje na vyslanie rakiet... Čítať ďalej
11 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Wagnerovci varujú

Šéf "Wagnerovcov" Jevgenij Prigožin vyhlásil, že nepriateľské jednotky prelomili "krídla" k Arťomovsku. Na niektorých miestach úspešne prerazili ruskú obranu.

Pozýva ministra Šojgu

Prigožin pozval ministra obrany Šojgu do Arťomovska a ponúkol, že zhodnotí situáciu na mieste. Tlačová služba spoločnosti Concord zverejnila vyhlásenie podnikateľa Jevgenija Prigožina. V dokumente sa píše, že príchod ministra je nevyhnutný, aby nezávisle zhodnotil situáciu v meste"Vzhľadom na zložitú operačnú situáciu, ako aj Vaše dlhoročné skúsenosti z bojových operácií Vás žiadam o príchod na územie mesta Bachmut, ktoré je pod kontrolou polovojenských jednotiek Ruskej federácie a nezávisle posúdiť aktuálnu situáciu, píše sa v dokumente .

Útočia aj inde 

Medzitým ukrajinská armáda tiež začala ofenzívu pozdĺž celej línie dotyku pri Soledare . V tomto smere Ozbrojených síl Ukrajiny bolo zapojených viac ako tisíc militantov.

Záhada miznúcich generálov pokračuje
Kam sa stratil ukrajinský generál? Vrchný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Zalužnyj nebol prítomný na stretnutí veliteľstva so Zelenským. Vraj podal správu Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj tvrdí, že si vypočul správu hlavného veliteľa... Čítať ďalej
12 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme