Šutaj Eštok: EXRIADITEĽOVI NAKA ZURIANOVI ZRUŠILI OBVINENENIE!
13 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

Exriaditeľovi NAKA zrušila Generálna prokuratúra obvinenie, informuje na sociálnej sieti, poslanec NR SR, Matúš Šutaj Eštok (Hlas - SD).

"Generálna prokuratúra zrušila uznesenie vyšetrovateľa Úradu inšpekčnej služby o vznesení obvinenia voči Branislavovi Zurianovi," píše Šutaj Eštok na sociálnej sieti.

Šutaj Eštok zdôrazňuje, že Úradu inšpekčnej služby dnes šéfuje Mikulcom dosadený Peter Juhás, ktorý má byť garantom toho, že vyšetrovanie ľudí okolo Čurillu pôjde do stratena, rovnako ako pôjde do stratena vyšetrovanie jeho brata Martina Juhása, ktorý je obvinený zo zneužitia právomocí verejného činiteľa v kauze odpočúvania Chaty.

V uznesení podľa Šutaja Eštoka prokurátorka konštatuje, že výpoveď odsúdeného Borisa Beňu bola osamotená, zásadne spochybnená inými svedkami a tiež nebolo preukázané, že by Zurian vôbec nejakými utajovanými skutočnosťami disponoval.

"Navyše na Zuriana začal vypovedať až v čase, kedy mu zrušili obvinenie v inej veci," píše ďalej Šutaj Eštok.

"Boris Beňa je ďalší zo zločincov, ktorí brali úplatky a výmenou za našepkané udania vyviazli so smiešnym trestom," zdôrazňuje poslanec NR SR, Šutaj Eštok.

"Beňa mal dokonca tú drzosť, že najprv uzavrel dohodu o vine a treste, kde sa dohodol na podmienke a peňažnom treste a následne túto dohodu žiadal zrušiť, nakoľko trest s ktorým najprv súhlasil sa mu zdal neprimerane prísny. To je ďalší dôkaz o tom, že skupina kajúcnikov, ktorá rozohrala túto hru sa neštíti ničoho," konštatuje v závere príspevku Matúš Šutaj Eštok.

Michal Kaliňák: Pán Heger, v kostole si chlieb nekúpite (VIDEO)
Len nedávno Úrad vlády vydal informáciu o tom, že pozastavuje žiadosti na podporu z rezervy predsedu vlády, kvôli dlhovej brzde. Keďže samosprávy sa o podobnú podporu mnohokrát uchádzajú aj na zabezpečenie napríklad obchodu v obci, „zatiahnutie“... Čítať ďalej
12 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Exšéfa NAKA Zuriana mala opäť obviniť inšpekcia 3. februára 2023, ÚIS to vtedy nekomentoval

Bývalého riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) mala obviniť policajná inšpekcia. Informovali o tom Aktuality.sk, podľa ktorých malo obvinenie súvisieť s podozrením z vynášania z polície.

Úrad inšpekčnej služby (ÚIS) prípad nekomentoval.

"Poskytnutie akýchkoľvek informácií - potvrdenie či vyvrátenie skutočností, by mohli výrazne narušiť, zmariť či sťažiť priebeh trestného konania, ktoré je neverejné," uviedla na otázky o obvinení hovorkyňa Ministerstva vnútra SR Zuzana Eliášová, pod ktoré inšpekcia patrí.

Branislav Zurian v roku 2021 čelil obvineniu ÚIS zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečinu ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. Na základe sťažnosti obvineného ho zrušila prokurátorka Generálnej prokuratúry SR. Uznesenie o vznesení obvinenia bolo podľa nej nezákonné, neopodstatnené a predčasné, vydané na základe nedostatočne zisteného skutkového stavu.

Exšéfa NAKA Zuriana mala opäť obviniť inšpekcia, ÚIS to nekomentuje
Bývalého riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) mala obviniť policajná inšpekcia. Informujú o tom Aktuality.sk, podľa ktorých má obvinenie súvisieť s podozrením z vynášania z polície. Branislav Zurian podľa portálu zatiaľ uznesenie nemá.... Čítať ďalej
03 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik