Rusko posilňuje bombardéry! (VIDEO)
13 | 05 | 2023 I Milan Laca

Ruské vzdušné sily vytvárajú elitný oddiel bombardovacích lietadiel.

Na posilnenie bombardovacieho letectva vo vojnovej  zóne uvažujú o nábore dobrovoľníkov z radov pilotov leteckých síl, vrátane tých, ktorí v posledných rokoch odišli do dôchodku. 

Posila

Významne sa posilní úloha bombardovacieho lietadla v zóne "špeciálnej operácie". V niektorých aspektoch sa môže zmeniť aj organizačná schéma jeho činnosti.  Ako sa noviny Vzgljad dozvedeli zo zdrojov v ruských veteránskych organizáciách, medzi pilotmi ruských leteckých síl, vrátane tých, ktorí v posledných rokoch odišli do dôchodku, hľadajú dobrovoľníkov, aby sa pridali k novej jednotke špeciálneho letectva. Veľkosť novej leteckej skupiny môže byť porovnateľná s plnohodnotným leteckým plukom.

Ukrajinská ofenzíva - prvý úspech
Ukrajinské jednotky úspešne zaútočili. V Bachmute (Arťomovsku) podnikli ukrajinské jednotky úspešný protiútok. Uvoľnili si tak „cestu života“ z mesta smerom na Časov Jar. Zlá situácia V oblasti Bachmutu (Arťomovska) sa situácia prudko zhoršila.... Čítať ďalej
12 | 05 | 2023 | Milan Laca

Špecialita 

"Zloženie nového pluku bude zmiešané," povedal zdroj novín. Diskutuje sa o možnosti, že môže pozostávať z troch letiek: jednej letky stíhacích bombardérov Su-34, jedného frontového bombardéra Su-24 a jedného útočného vrtuľníka navyše. Názov skupiny už vybrali - „Storm“. Do služby verbujú, ako uviedol zdroj, „elitu elít“ – najlepších dobrovoľných pilotov. Dostanú sa tam nielen vyslúžilí piloti, ale aj tí, ktorí sú momentálne v službe a to aj v zóne špeciálnej prevádzky.  

Prečo? 

Vytvorenie špeciálnej leteckej skupiny, veľkosti bombardovacieho pluku s pilotmi najvyššej kvalifikácie, je diktované vojenskou nevyhnutnosťou. Ide o to, že letecké bomby sú schopné spôsobiť nepriateľovi oveľa väčšie škody ako akékoľvek iné úderné prostriedky moderného boja, vrátane rakiet a delostrelectva.

Bombardér TU-95

Bomby

Používanie takýchto bômb sa stalo obzvlášť účinným, spolu s masívnym zavádzaním takzvaných UMPC do jednotiek - univerzálnych modulov plánovania a korekcie. S ich pomocou sa dokonca aj staré sovietske letecké bomby stávajú modernými vysoko presnými zbraňami a umožňujú bombardéru operovať mimo zóny protivzdušnej obrany nepriateľa.

Poslanie

"Účel špeciálnej bombardovacej leteckej jednotky je jasný. Jej úlohou bude prelomiť opevnenú obranu nepriateľa v čo najkratšom čase na úzkom úseku frontu. Pre vysoký výkon musia piloti vykonať aspoň niekoľko bojových letov za deň  v skupinách, prípadne až nasadenia dvoch bombardovacích perutí na oblohe súčasne", uzatvárajú noviny.

Nebezpečné rozhodnutie Britov! Okamžitá reakcia Kremľa!
Briti urobili nebezpečné rozhodnutie: tretia svetová vojna by mohla vypuknúť, informuje na titulke maďarský denník Origo. Británia svojím rozhodnutím predčí aj U.S.A., Kremeľ okamžite reaguje! Zdá sa, že Británia sa pripravuje na vyslanie rakiet... Čítať ďalej
11 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme