PROKURATÚRA KONÁ v prípade slovenskej účasti na Expo Dubaj
12 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Prokuratúra sa zaoberá organizáciou a financovaním slovenskej účasti na svetovej výstave Expo Dubaj počas vedenia predchádzajúceho ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). Na sociálnej sieti to potvrdil generálny prokurátor SR Maroš Žilinka.

"Vo veci organizovania a financovania slovenskej účasti na výstave Expo Dubaj zo strany Ministerstva hospodárstva SR už orgány prokuratúry konajú," uviedol.

Dočasne poverený šéf rezortu hospodárstva Karel Hirman ešte vo štvrtok (11. 5.) informoval, že na ministerstve sa v súvislosti s organizáciou slovenskej účasti na výstave zistili "veľmi závažné nedostatky". Avizoval pre to podanie súdnych žalôb.

Sulík v reakcii uviedol, že v prípade, ak má Hirman podnety na súdne žaloby, mal by určite konať. "Politická kampaň sa robí dobrým programom a kvalitnými výsledkami, nie takto," skonštatoval.

Hirman okomentoval Sulíkov nezaplatený MILIÓN za EXPO: Je to jeden VEĽKÝ BORDEL!

Hirman začal vyťahovať zo skrine Sulíkových kostlivcov! Jedlo, pitie, apartmány. Neuhradené účty presahujú milión eur! Reč je o výstave EXPO v Dubaji pod taktovkou vtedajšieho ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS).

Karel Hirman (Demokrati) hovorí o vážnych podozreniach. Faktúry prichádzajú napríklad za konzumáciu jedla a nápojov za vyše 54-tisíc eur. Tiež nie je vyrovnané ubytovanie v apartmánoch.

„Dokopy tam bolo 8 apartmánov. Z nich len tri máme vydokladované, že boli obsadzované pracovníkmi ministerstva hospodárstva. Zvyšné apartmány využívali osoby, ktoré neboli zamestnancami ministerstva hospodárstva na základe nám nedokladovaných skutočností. Len táto suma pohľadávky presahuje 180-tisíc eur a takto by som mohol pokračovať,“ prezradil detaily pre denník Pravda Hirman.

Hirman okomentoval Sulíkov nezaplatený MILIÓN za EXPO: Je to jeden VEĽKÝ BORDEL!
Hirman začal vyťahovať zo skrine Sulíkových kostlivcov! Jedlo, pitie, apartmány. Neuhradené účty presahujú milión eur! Reč je o výstave EXPO v Dubaji pod taktovkou vtedajšieho ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). Karel Hirman (Demokrati)... Čítať ďalej
12 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Šutaj Eštok: SULÍKOVI HROZÍ SÚD ZA SPRENEVERENÉ MILIÓNY!

"SULÍKOVI HROZÍ SÚD ZA SPRENEVERENÉ MILIÓNY," píše na sociálnej sieti Matúš Šutaj Eštok (Hlas - SD), poslanec NR SR. Šutaj Eštok v príspevku na sociálnej sieti tvrdí, že na ministerstve chýbajú podklady k faktúram za milióny eur.

Stanovisko poslanca NR SR, Matúša Šutaja Eštoka, zverejnené na sociálnej sieti prinášame v plnom znení.

Richard Sulík nás v minulých voľbách ohuroval vyhláseniami aký má recept na ozdravenie ekonomiky a čo všetko by dokázal vo vláde. Po troch rokoch už vieme, že toho dokázal naozaj veľa.

Chaos, ktorý vytváral neustálymi hádkami s Matovičom bol asi najväčší, aký Slovensko zažilo v novodobej histórii.

Jeho neustále vajatanie a nerozhodnosť či chce alebo nechce odísť z vlády a zahlasovať za predčasné voľby spôsobili, že agónia Hegerovej vlády a nefunkčného parlamentu sa predĺžila na takmer trištvrte roka.

Jeho neschopnosť pri riešenej energetickej krízy privodila smutný koniec tisíckam drobných podnikateľov a živnostníkov. Jednoducho povedané, čoho sa dotkol to zbabral.

V jednom však vynikal nad všetkými ministrami.

V Dubaji strávil viac času ako všetci jeho predchodcovia dokopy. A teraz sme sa dozvedeli, že namiesto propagácie Slovenska na EXPO išlo o jednu obrovskú luxusnú párty pre Sulíka a jeho kamarátov.

Na ministerstve chýbajú podklady k faktúram za milióny eur a vyzerá to tak, že namiesto úradníkov tam za štátne peniaze chodili všetci Sulíkovi blízki.

Celkom by ma zaujímalo či v prípade, že sa dočkáme spravodlivosti, prídu Geissenovci za svojim kamarátom natočiť ďalší diel aj do súdnej siene.

Šutaj Eštok: SULÍKOVI HROZÍ SÚD ZA SPRENEVERENÉ MILIÓNY!
"SULÍKOVI HROZÍ SÚD ZA SPRENEVERENÉ MILIÓNY," píše na sociálnej sieti Matúš Šutaj Eštok (Hlas - SD), poslanec NR SR. Šutaj Eštok v príspevku na sociálnej sieti tvrdí, že na ministerstve chýbajú podklady k faktúram za milióny eur. Stanovisko... Čítať ďalej
11 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik