Blaha: ČAPUTOVEJ VLÁDA JE PARÓDIOU NA NEZÁVISLOSŤ 
13 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Prezidentka Zuzana Čaputová tu tri dni vyplakávala, že čo si to dovoľujeme upozorňovať na to, že jej vláda má blízko k Sorosovi. A včera predstavila nového ministra školstva, Daniela Bútoru, ktorého otec sedí v Rade starších Nadácie otvorenej spoločnosti Georga Sorosa. Tým nám to všetkým vysvetlila! Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda Smeru - SSD Ľuboš Blaha.

To nevymyslíš, to je Zuzana Čaputová

"A to len pripomínam, že Daniel Bútora je dlhoročný kolega jej poradcu Jauru, manžela podpredsedníčky Progresívneho Slovenska. Obaja - Bútora a Jaura - stáli na čele slniečkarskeho Gymnázia C.S. Lewisa, z ktorého pochádzal ten slávny pubertiak Emil, ktorý obhajoval Sorosa a kritikom Zuzany Čaputovej sa vyhrážal, že ich vystrieľa," pripomína politik.

Po tejto nominácii už fakt nikto podľa Blahu nemôže pochybovať, že Čaputovej vláda bude plne v područí liberálov, slniečkarov a amerických kruhov.

"Jedine, že by nám chcel niekto nahovoriť, že ministerka spravodlivosti Dubovcová, kandidátka na poslankyňu z Progresívneho Slovenska, je nezávislá odborníčka bez akýchkoľvek politických väzieb. Alebo že minister zahraničia Wlachovsky, ktorý si pred týždňom išiel po noty do Washingtonu, nemá nič spoločné s USA. Všetko sú to čisto pravicové kádre. Nie je tam jediný nezávislý odborník, všetko bývalá SDKÚ," upozorňuje opozičný poslanec.

Hovorí, že sú to buď Miklošovi ľudia, Naďovi ľudia, Káčerovi ľudia alebo Dzurindovi ľudia. Všetko to vždy slúžilo Amerike a presadzovalo neoliberálne experimenty, ktoré všade vo svete zlyhali. Vo vláde, ktorá má byť akože nadstranícka a nepolitická, nie je ani náznak ľavice. Či národných prúdov. Všetko sama neoliberálna pravica, varuje Blaha. Vrátane Ivana Šimka z KDH, keďže toto hnutie už s tradičným konzervativizmom nemá nič spoločné a bývalý Dzurindov minister Šimko dlhodobo otvorene obhajuje liberálku Čaputovú. 

Fico má o prezidentkinej vláde jasno: ČAPUTOVÁ NEMOHLA RISKOVAŤ! (VIDEO)
Líder opozičnej strany Smer-SSD Robert Fico v tom má jasno. Podľa neho si prezidentka SR Zuzana Čaputová nemohla dovoliť predčasné parlamentné voľby skôr, ako koncom septembra. Hlavným dôvodom bola snaha o to, aby Slovensko na letnom samite NATO... Čítať ďalej
13 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Prezidentka ukázala, ako pohŕda ľuďmi na Slovensku, ktorých Smer reprezentuje

"Prezidentka Čaputová sa môže urážať, koľko chce, ale jednoznačne potvrdila, že je kovaná pravičiarka a neoliberálka, a že ľavičiarov nenávidí natoľko, že sa ani nedokáže profesionálne stretnúť s lídrom Smeru-SSD Robertom Ficom. Tým opätovne ukázala, ako pohŕda ľuďmi na Slovensku, ktorých naša strana reprezentuje. A ako veľmi nedokáže byť nad vecou." 

Podľa Blahu existuje vážna obáva, že po voľbách prezidentka odmietne vymenovať za premiéra víťaza volieb a bude chcieť pokračovať vo svojej samozvanej autokratickej vláde bez mandátu a posvätenia od parlamentu. Vytvorila veľmi nebezpečný precedens, pošliapala piliere parlamentnej demokracie a čo je najsmutnejšie - doteraz nevysvetlila, prečo verejnosť neinformovala o zlodejine ministra Vlčana, prízvukuje smerák.

"Pani Čaputová robí jednu hrubú politickú chybu za druhou a už ani nepredstiera, že je nadstraníckou prezidentkou. Po tom, čo predstavila svoju vládu, definitívne potvrdila, že jej nezáleží na národných záujmoch Slovenskej republiky, ani na sociálnom zmieri v našej spoločnosti, ale že len poctivo slúži - hádajte, komu," uzavrel Ľuboš Blaha.

Po "neskáčte mi do reči" zostal divák bez reči
Relácia, ktorá sa dá pozerať iba s profesionálnym sebazaprením, presnejšie, jedna z takých relácií, sa volá Na hrane TV JOJ. Nuž a taká, ktorá sa ani s profesionálnym sebazaprením dopozerať takmer nedala, bola nateraz jej posledná časť. A ak si... Čítať ďalej
13 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik