Aj Nemci majú svoju Veroniku (VIDEO)
12 | 05 | 2023 I Milan Laca

Baerbocková vyzvala tretie krajiny, aby odmietli vojenské dodávky Rusku. Zapoja sa tak do vojny!

Nemecká ministerka porovnala možné vojenské dodávky pre Rusko s účasťou v konflikte na Ukrajine.

Zapojíte sa do vojny?

V súvislosti s masívnymi dodávkami západných zbraní a vojenskej pomoci Kyjevu, nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baebocková tvrdí, že prípadné dodávky zbraní alebo vojenského tovaru pre Rusko zo strany tretích krajín, sú stotožňované s účasťou na konflikte na Ukrajine.  Vyzvala "všetky krajiny sveta", aby nepodporovali ruskú špeciálnu operáciu. „A určite nie prostredníctvom dodávok vojenského materiálu, keďže podporovať túto vojnu zbraňami by znamenalo zúčastniť sa na nej,“ povedala na margo neformálneho stretnutia ministrov zahraničných vecí EÚ vo Švédsku. Baerbockovej prejav odvysielali na webe EK.

Ukrajinská ofenzíva - prvý úspech
Ukrajinské jednotky úspešne zaútočili. V Bachmute (Arťomovsku) podnikli ukrajinské jednotky úspešný protiútok. Uvoľnili si tak „cestu života“ z mesta smerom na Časov Jar. Zlá situácia V oblasti Bachmutu (Arťomovska) sa situácia prudko zhoršila.... Čítať ďalej
12 | 05 | 2023 | Milan Laca
My nie sme zapojení!

Nemecká ministerka zároveň zdôraznila, že západné krajiny budú naďalej Ukrajine dodávať delostrelecký materiál a muníciu, čo predtým vyvolalo protesty ruskej strany. Označila to za účasť NATO v ukrajinskom konflikte.

Vyzýva 

Podľa Baerbockovej, Západ nástojčivo apeluje na všetky krajiny tohto sveta – najmä na tie, ktoré sú zodpovedné za účasť v medzinárodných radách – aby zabezpečili, že do Ruskej federácie sa už nebude dodávať vojenský tovar a tovar s dvojakým použitím. „Počas posledných mesiacov sme boli, žiaľ, nútení konštatovať, že pribúda dôkazov, že niektoré krajiny tohto sveta a možno aj niektoré spoločnosti z týchto krajín, môžu vykonávať vojenské dodávky, najmä v súvislosti s tovarom s dvojakým použitím,“ dodala ministerka. Povedala, že EÚ v rámci nového sankčného balíka zváži možnosť takýchto dodávok.

Annalena...
Balík je pripravený

Šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová vyhlásila, že nový, 11. balík sankcií EÚ proti Rusku sa zameria na boj proti obchádzaniu existujúcich obmedzení. Krajiny EÚ môžu, podľa nej, zakázať vývoz množstva tovarov do tretích krajín v prípade podozrenia z ich účasti na obchádzaní sankcií voči Rusku. Ako však povedal bývalý poslanec Bundestagu, novinár a spisovateľ Armin-Paulus Hampel, ak EÚ uplatní sankcie voči krajinám a spoločnostiam, ktoré obchodujú s tovarom dvojakého použitia s Ruskom, bude to najhoršie rozhodnutie, aké EÚ kedy urobila. Domnieva, že EÚ prekračuje svoje právomoci.

Nastupuje Rusko - Gruzínske "oteplenie"?
Gruzínsky premiér pozitívne zhodnotil zrušenie vízového režimu zo strany Ruska. Predseda vlády Irakli Garibašvili označil za pozitívne rozhodnutie Ruskej federácie zrušiť vízový režim a zákaz priamych letov. Uľahčí to život "Toto je,... Čítať ďalej
12 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme