Vyjadrenie Jaroslava Naďa po stretnutí s ukrajinskými predstaviteľmi!
11 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

Minister obrany SR Jaroslav Naď dnes prijal v priestoroch rezortu podpredsedu vlády pre obnovu Ukrajiny a zároveň ministra pre infraštruktúru a rozvoj Olexandra Kubrakova. Témami ich stretnutia boli aktuálne prioritné potreby Ukrajiny súvisiace s bezprecedentnou ruskou agresiou.

Ukrajinský vicepremiér Kubrakov poďakoval ministrovi Naďovi za nezištnú, trvácnu a adresnú pomoc Slovenska, vďaka ktorej sa podarilo zachrániť už mnoho životov a tiež podporiť strádajúci ukrajinský ľud bojujúci o holé prežitie.

"Pomáhame vojensky, pomáhame humanitárne a pomáhať chceme aj s povojnovou obnovou Ukrajiny. Škody na majetku sú astronomické a jazvy na duši ukrajinského národa sa budú hojiť ešte niekoľko generácií. Toto nezmyselné ničenie, plienenie a zabíjanie sa, verím, čoskoro skončí a my musíme urobiť maximum, aby sa z Ukrajiny po vojne stala prosperujúca, moderná a bezpečná krajina," povedal minister Naď.

Doterajšia pomoc zo Slovenska zahŕňala systém protivzdušnej obrany S-300, odmínovacie systémy Božena, tridsať vyradených bojových vozidiel pechoty BVP-1, päť dopravných vrtuľníkov, muníciu, palivo a tiež 13 stíhacích lietadiel MiG-29 a časť protilietadlového raketového systému KUB.

Okrem techniky a humanitárnej pomoci Slovensko podporuje Ukrajinu aj prostredníctvom prevádzky na opravu ukrajinskej vojenskej techniky v Michalovciach či výcvikom ukrajinských vojakov v rámci vojenskej asistenčnej misie EÚ pre Ukrajinu (EUMAM).

Zelenskyj potrebuje viac času: Z jarnej protiofenzívy letná? Alebo nebodaj jesenná?
Volodymyr Zelenskij uviedol, že Ukrajina potrebuje ešte viac času, kým bude môcť spustiť svoju dlho očakávanú "jarnú" protiofenzívu proti Rusku. Dodal, že ešte len čaká na obrnené vozidlá sľúbené Západom. Bez nich by straty boli podľa Zelenského... Čítať ďalej
11 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik