UHRÍK tlmočí odkaz EK: „Držte hubu a to obilie jedzte!“ 
11 | 05 | 2023 I Ladislav Kováčik

Europoslanec Milan Uhrík (Republika) svojim priaznivcom na sociálnej sieti odkázal, že ho nezaujímajú názory tisíc kilometrov vzdialených úradníkov. Vyslovuje sa za to, aby Slováci nemuseli jesť toxické potraviny, či už pochádzajú z Ukrajiny alebo odinadiaľ.

Milan Uhrík vo svojom prejave v Európskom parlamente konštatoval, že ukrajinské obilie na Slovensku bolo plné zakázaných pesticídov, ktoré spôsobujú rakovinu a u nenarodených detí mutácie. "Tak sme logicky volali po zákaze tohto obilia. Z Bruselu nám však prišla odpoveď, že Slovensko toto obilie zakázať nemôže, pretože tým porušujeme hospodársku súťaž a voľný trh. Inými slovami nám Európska komisia vlastne odkázala – budem vulgárny - „Držte hubu a to obilie jedzte!,“ hovorí Uhrík vo videu umiestnenom na sociálnej sieti.

Slovenský europoslanec sa ďalej obracia k svojim kolegom so slovami: "Za čo nás máte? Vraj nemôžeme to obilie zakázať. Tak potom o čom, prosím vás, ešte môžeme rozhodnúť, ak nie o tom, aký chlieb vôbec môžeme jesť? Kto z vás by dal svojim deťom jesť chlieb z toxického obilia, ktoré spôsobuje rakovinu? Kto z vás?"

Uhríkovi sa nepáči, že má byť o tejto veci ticho len kvôli tomu, že dotyčné obilie pochádza z Ukrajiny. "Ale to mňa absolútne nezaujíma! Slováci nebudú jesť toxické potraviny ani z Ukrajiny, ani odinakiaľ, pretože zdravie našich ľudí, aj Európanov, je predsa pre nás prvoradé. Ďakujem," uzavrel Uhrík svoj krátky prejav.

VIDEO:

Hnutie Republika: Toto je koniec sociálnych podnikov na Slovensku! (VIDEO)
Novela Zákona 112 z r. 2018 o sociálnom podnikaní je podľa Eduarda Kočiša likvidáciou sociálnych podnikov na Slovensku. Informoval o tom na utorkovej (9. 5.) tlačovej besede hnutia Republika. Kočiš vyčíslil, koľko takýchto podnikov na Slovensku... Čítať ďalej
10 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik