Rodina Bidenovcov je asi po krk namočená v rumunskom korupčnom škandále
11 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

Republikáni tvrdia, že Joe Biden zobral peniaze od rumunského podnikateľa Puiu Popoviciu, ktorý bol v roku 2017 odsúdený za korupciu.

Republikánski členovia dozorného výboru Snemovne reprezentantov amerického Kongresu usporiadali v stredu tlačovú konferenciu, na ktorej informovali, že súčasné vedenie štátu by mohlo byť zapletené do rastúceho korupčného škandálu. Tvrdia, že Joe Biden tiež vzal peniaze od rumunského podnikateľa Gabriela "Puiu" Popoviciua, ktorý bol odsúdený pred šiestimi rokmi.

Predseda komisie James Comer povedal, že predtým, keď prezident Joe Biden navštívil Rumunsko, jeho syn a rodina pôsobili ako pohybujúce sa reklamné plagáty, aby získali peniaze.

Zverejnili tiež 36-stranový dokument, ktorý ukazuje tri milióny dolárov prevedených v tranzakciách počas dva a pol roka z Bladon Enterprises vlastnenej Popoviciu, do spoločnosti Robinson Walker LLC, ktorú kontroluje Rob Walker, obchodný partner Huntera Bidena, syna súčasného prezidenta.

Rumunská platba potvrdzuje podobnú sumu približne tri milióny dolárov, ktorú začiatkom roka 2017 dostala od čínskej spoločnosti CEFC China Energy, z ktorej tretina bola rozdelená medzi Huntera, Hallie a zvyšok rodiny Bidenovcov. 

Hoci bol Popoviciu odsúdený vo svojej domovskej krajine a v súčasnosti sa nachádza v Londýne, rumunské úrady čakajú na konečné rozhodnutie súdu v prípade jeho vydania.

Uniknutá korešpondencia od syna Joea Bidena Huntera tiež odhalila, že prezidentovo dieťa požiadalo bývalého šéfa FBI, aby prevzal obhajobu Popoviciua, ktorý bol odsúdený v Rumunsku.

Joe Biden popiera, že by vedel o obchodných rokovaniach svojej rodiny alebo bol do nich zapojený.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik