RADAČOVSKÝ: Naši poľnohospodári TRPIA a my sa tu hráme na vojakov!
11 | 05 | 2023 I Ladislav Kováčik

Miroslav Radačovský, europoslanec a predseda strany Slovenský Patriot sa na svojom facebooku tentokrát vyjadril k téme vojny na Ukrajine.

Ukrajina je len štatistom

Radačovský informoval, že v Európskom parlamente bolo rokovanie ohľadne ukrajinskej pšenice s tým, že Ukrajincom treba pomôcť a je potrebné odoberať ich poľnohospodárske produkty. Europoslanec však tvrdí, že Ukrajine sa dá pomôcť len tak, že nastane prímerie.

Prímerie podľa Radačovského neznamená víťazstvo či porážka tej či onej strany konfliktu na Ukrajine a neznamená podľa neho ani zloženie zbraní. „Prímerie znamená prestať bojovať a zabíjať, a začať rokovať o podmienkach ukončenia vojny. Tieto rokovania sa však musia uskutočniť medzi USA a Ruskom,“ hovorí Radačovský.

Radačovský si myslí, že Ukrajina je v tejto vojne len nešťastným štatistom. Pripomína, že po po prímerí volá viacero štátov sveta. V tejto súvislosti spomína Čínu, pápeža, Turecko a silné politické strany na Slovensku, vrátane jeho strany Slovenský Patriot. Pokiaľ by došlo k dohode medzi USA a Ruskom, nebude podľa Radačovského problém s obilím, energiou, so zdražovaním ani životnou úrovňou Slovenska. Nešťastní budú podľa neho len tí, čo chcú bojovať a zabíjať za každú cenu.

Zelenskyj potrebuje viac času: Z jarnej protiofenzívy letná? Alebo nebodaj jesenná?
Volodymyr Zelenskij uviedol, že Ukrajina potrebuje ešte viac času, kým bude môcť spustiť svoju dlho očakávanú "jarnú" protiofenzívu proti Rusku. Dodal, že ešte len čaká na obrnené vozidlá sľúbené Západom. Bez nich by straty boli podľa Zelenského... Čítať ďalej
11 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Prinúťme Američanov, aby prestali!

Radačovský pridal k téme aj video so svojím prejavom z Európskeho parlamentu. Vo videu Radačovský hovorí:

„Neviem, čo je nové na východnom fronte, informácie sú rôzne, lepšie by nám o tom vedeli povedať Taliani a Nemci, lebo ich dedovia si na Východný front teda pamätajú. Ale s určitosťou viem, ale vieme to aj my všetci, hoci sa tvárime, že nie,Spojené štáty a Rusko sa bijú o Krym, bijú sa o prístavy v Čiernom mori a trpia poľnohospodári, máme problém s obilím.

Ono, viete, najlepšie by bolo riešenie také, aby tie americké vojská odišli domov. Nech sa hrajú na vojakov niekde v Nevadskej púšti. A my Slováci by sme im tam mohli doručiť – máme dobré húfnice Zuzana. Dokonca máme aj prezidentku Zuzanu, aj tú by sme im mohli poslať, a ani by sa nemusela vrátiť.

Ale v skutočnosti predsa to nie je možné, všetci vieme, o čo tu ide. Vieme, kto s kým bojuje a kto trpí. Trpia naši slovenskí poľnohospodári, vaši poľnohospodári a my sa tu hrajeme na vojakov. Prímerie chce Čína, prímerie chce pápež, prímerie chcú všetky krajiny sveta a my chceme len bojovať a bojovať a riešiť zbytočné problémy. Však už raz prinúťme tých Američanov, aby prestali! My v Európe si to tu sami doma vyriešime.“

Zlikvidovali Rusi ukrajinského hlavného veliteľa?
Kyjev komentoval správy o smrti hlavného veliteľa ozbrojených síl Ukrajiny Zalužného. Námestníčka ministra obrany Ukrajiny Maljarová poprela správy o smrti hlavného veliteľa ozbrojených síl Ukrajiny Valerija Zalužného. Popiera Námestníčka... Čítať ďalej
10 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik