Nemecký kancelár prepisuje históriu, nie je sám
11 | 05 | 2023 I Milan Laca

Poľský minister prirovnal Scholza ku Goebbelsovi.

Poľský minister spravodlivosti Zbigniew Ziobro kritizoval nemeckého kancelára Olafa Scholza za jeho výroky o druhej svetovej vojne a prirovnal ho k nacistickému ministrovi propagandy Josephovi Goebbelsovi.
Pobúrený minister
Poľského ministra pobúril tweet Scholza z 8. mája, kde kancelár napísal, že pred 78 rokmi bolo Nemecko a celý svet oslobodené od tyranie národného socializmu, no demokratický svet treba stále chrániť.
Čo vyhlásil?
"Kancelár Scholz v Európskom parlamente povedal, že Nemecko bolo oslobodené od nacistov, keďže Nemecko bolo nimi počas vojny okupované. Dá sa povedať, že takto kancelár Scholz nadviazal na tradíciu svojho slávneho krajana, istého Goebbelsa, ktorý by mohol dokonca závidieť tvorivú vynaliezavosť kancelárovi Scholzovi,“ vtipkoval Ziobro. Podľa jeho názoru sa kancelár snaží prepísať históriu a zbaviť Nemecko zodpovednosti za zločiny nacistického režimu.
Falošné naratívy prichádzajú aj z USA
USA šíria falošné naratívy o vojne na Ukrajine, Bidenova administratíva vytvorila jednu monštróznu lož. Píše pre nemecký web freiewelt.net Douglas Abbott Macgregor, plukovník americkej armády na dôchodku a vládny úradník, autor, konzultant a... Čítať ďalej
11 | 05 | 2023 | Ivan Brožík
Klamstvá
"Existuje hranica absurdnosti, klamstiev a zároveň urážok skutočných obetí 2. svetovej vojny. A hranica bola prekročená. Možno sa pýtať, či je kancelár Scholz idiot alebo podvodník, ktorý takto falšuje históriu a pokúša sa ju  prepísať,“ uzavrel Ziobro.
Pridali sa aj USA
Americký Biely dom tvrdí, že druhá svetová vojna sa skončila víťazstvom USA nad fašizmom. Hovorkyňa Bieleho domu Karine Jean-Pierre na tlačovej besede vyhlásila: "Tento týždeň si pripomíname výročie konca druhej svetovej vojny v Európe a víťazstva Spojených štátov a spojeneckých síl nad fašizmom na kontinente". Tlačovú besedu odvysielali na  YouTube.
V Prahe spravili capa záhradníkom
Tak tomu, čo sa podarilo mestskej časti Praha 2, sa hovorí kvalitný vlastný gól. V protidrogovej komisii zasadne člen Pirátskej strany Robert Veverka. Pražská rada jeho členstvo v nej schválila aj napriek tomu, že bol odsúdený za šírenie... Čítať ďalej
11 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik