Nastupuje Rusko - Gruzínske "oteplenie"?
12 | 05 | 2023 I Milan Laca

Gruzínsky premiér pozitívne zhodnotil zrušenie vízového režimu zo strany Ruska.

Predseda vlády Irakli Garibašvili označil za pozitívne rozhodnutie Ruskej federácie zrušiť vízový režim a zákaz priamych letov.

Uľahčí to život 

"Toto je, samozrejme, z humanitárneho hľadiska pozitívne rozhodnutie, ktoré možno privítať. Všetky rozhodnutia, ktoré našim občanom uľahčia život, cestovanie a podnikanie, sú, samozrejme, pozitívne, možno ich privítať," dodal premiér. Spresnil, že Gruzínsko bude môcť prijímať lietadlá ruských leteckých spoločností, na ktoré sa nevzťahujú sankcie EÚ.

Tvrdé pristátie! USA hrozia horšie veci ako krachy bánk
Americký miliardár, investor a manažér hedgeových fondov Stanley Freeman Druckenmiller predvída, že Spojené štáty čoskoro spadnú do hlbokej ekonomickej recesie. Podľa Druckenmillera nastane „tvrdé pristátie“, nezamestnanosť presiahne 5 %, prepad... Čítať ďalej
10 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Dúfa v pochopenie?

Garibašvili tiež vyjadril nádej, že Západ bude s pochopením zaobchádzať s rozhodnutím republiky nezastaviť obchod s Ruskom. Ostatné krajiny vyzval, aby zaviedli s Gruzínskom bezvízový režim, ak sa im nebude páčiť rozhodnutie Ruskej federácie zrušiť víza pre Gruzínov.

Putin to schválil

Rusko od 15. mája ruší vízový režim s Gruzínskom . Dekrét podpísal prezident Vladimir Putin. Gruzínska prezidentka Salome Zurabišviliová však  označila toto rozhodnutie za neprijateľné a považovala ho za provokáciu. 

Čo na to Západ...

EÚ v reakcii na dekrét vyzvala Gruzínsko, aby neobnovovalo priame lety s Ruskom .  USA varovali Tbilisi pred sankciami v prípade obnovenia priamych letov s Ruskom.

Nemecký kancelár prepisuje históriu, nie je sám
Poľský minister prirovnal Scholza ku Goebbelsovi. Poľský minister spravodlivosti Zbigniew Ziobro kritizoval nemeckého kancelára Olafa Scholza za jeho výroky o druhej svetovej vojne a prirovnal ho k nacistickému ministrovi propagandy Josephovi... Čítať ďalej
11 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme