Falošné naratívy prichádzajú aj z USA
11 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

USA šíria falošné naratívy o vojne na Ukrajine, Bidenova administratíva vytvorila jednu monštróznu lož. Píše pre nemecký web freiewelt.net Douglas Abbott Macgregor, plukovník americkej armády na dôchodku a vládny úradník, autor, konzultant a televízny komentátor. Zohral významnú úlohu na bojisku vo vojne v Perzskom zálive a pri bombardovaní Juhoslávie NATO v roku 1999.

Plukovník Douglas Macgregor kritizuje úlohu USA a Veľkej Británie vo vojne na Ukrajine. Ťahali za nitky konfliktu už roky a oklamali krajiny v Európe falošnými naratívmi.

Obviňuje Bidena zo šírenia falošných naratívov

Bývalý poradca vlády USA plukovník Douglas Macgregor obviňuje Bidenovu vládu zo šírenia falošných naratívov v Európe a vo svete s cieľom vytvoriť protiruské a protiputinovské nálady. Londýn a Washington podľa nehoy vytvorili obrovskú konštrukciu klamstiev. A to sa stalo počas mnohých rokov.

Naratívci z mainstreamu, pozor!

Rusko je podľa Douglasa Macgregora zobrazené ako jediný zlý agresor. Námietky proti tomuto názoru nie sú povolené. Každá akcia Rusov je reakciou na akcie Západu. Provokácie sa rokmi nahromadili.

USA a Británia usilovne pracujú najmenej 20 rokov na tom, aby oslabili Rusko všetkými spôsobmi, ekonomicky, politicky, finančne a geostrategicky. Bolo otázkou času, kedy Rusko pocíti nutkanie začať masívnu protireakciu.

Kašľali na trpezlivé varovania

Rusko opakovane dávalo najavo, že Ukrajina je červenou čiarou v rozširovaní NATO na východ. Ak by sa Ukrajina stala de facto súčasťou systému NATO, museli by zasiahnuť Rusi, aby tomu zabránili. Rusi to povedali veľmi jasne už v roku 2008 v Budapešti. NATO/USA to však zámerne ignorovali. Pripomína Macgregor.

USA a NATO a EÚ to ignorovali a naďalej provokovali Rusko a prehlbovali svoj vplyv na Ukrajinu.

Krym chceli Američania?

Pre Rusov bolo jasné, že Krym musel byť v roku 2014 vrátený späť, pretože hrozilo akútne nebezpečenstvo, že by sa ruská námorná základňa mohla dostať do rúk amerických síl.

Západ navyše zvrhol v Kyjeve proruskú vládu a zabezpečil, aby sa k moci dostali protiruské sily. Bolo len otázkou času, kedy Rusko potiahne za trhací lano.

Západ tieže dal veľa peňazí do modernizácie ukrajinskej armády, ktorá potom zúrila proti rusky hovoriacemu obyvateľstvu na Donbase.

Douglas Macgregor vysvetľuje, že ukrajinská armáda zabila v rokoch 2014 až 2022 na východe Ukrajiny okolo 14 000 ruských civilistov. Ruská menšina na východe Ukrajiny bola utláčaná a nútená vzdať sa svojej identity a jazyka.

Píše pre nemecký web freiewelt.net Douglas Abbott Macgregor, plukovník americkej armády na dôchodku a vládny úradník, autor, konzultant a televízny komentátor.

Šéf Wagnerovcov: Macronovi vytrhneme tie zhnité zuby!
Jevgenij Prigožin opäť zúri. A vyhráža sa francúzskemu prezidentovi. Francúzsky parlament totiž označil jeho Wagnerovu skupinu žoldnierov za teroristickú organizáciu. A k rovnakému postupu vyzýva celú Európsku úniu, píše POLITICO. Prigožin sa... Čítať ďalej
11 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme