BLANÁR: Koalícia dokázala jediné – robila NEPREDSTAVITEĽNÉ
11 | 05 | 2023 I Ladislav Kováčik

Podpredseda Národnej rady SR Juraj Blanár (Smer-SD) sa vo svojom príspevku pokúsil o zhodnotenie rokov končiacej Hegero-Matovičovej vlády.

Atómovka a zatváranie škôl

Spomínate si na celoplošné testovanie, na tú prvú tzv. Matovičovu atómovku?,“ pýta sa Blanár v úvode svojho príspevku. „Mnohí sme nechápavo krútili hlavami a nechceli sme veriť, že možno v demokracii takto narúšať osobné slobody ľudí a nútiť ich k niečomu, čo nechcú a čo sa aj na základe vyjadrení mnohých odborníkov a s odstupom času ukázalo ako zbytočné, neúčinné a neraz i škodlivé,“ pokračuje.

Blanár spomína ešte ďalej a pripomína celoplošné zatváranie škôl. Píše, že slovenské školy boli zatvorené medzi prvými a otvorené boli po dlhých mesiacoch medzi poslednými, „akoby niekomu veľmi vyhovovalo, že sa slovenský národ nebude vzdelávať, pretože tak sa bude dať ľahšie ovládať a ovplyvňovať“. Ďalej Blanár pripomína situáciu, keď sa odbojárom a celému národu zakázal vstup na oslavy Slovenského národného povstania. Podľa Blanára vtedy museli vládnu garnitúru chrániť ostreľovači - „len stále nevieme, pred kým vlastne“.

Ďalej podpredseda parlamentu spomína aj reči vládnej koalície o nominantoch Smeru, pričom napokon podľa Blanára nebol ani jeden z nich odsúdený a navyše sa pri „profesionálnom kajúcnikovi“ Ľudovítovi Makóovi nakoniec prevalilo, že mu predseda OĽaNO Igor Matovič vybavoval prijatie do SIS. Predstavitelia vládnej koalície podľa slov Blanára pokračovali v škandalizácii opozície, ktorú „chcú tak veľmi dostať za mreže“, keďže ju podľa Blanára nevedia poraziť v politických diskusiách, pri predkladaní zmysluplných návrhov pre ľudí alebo v profesionálnom výkone v obraňovaní národno-štátnych záujmov. Tak to podľa jeho slov skúsili so stíhaním predsedu Smer-SD Roberta Fica za tlačové konferencie, čo sa im však nepodarilo.

Priznanie strany SMER- SSD: SME V KONFLIKTE!
Strana SMER – slovenská sociálna demokracia sa dištancuje od akýchkoľvek vyhrážok politikom a ich rodinám, ktorých je sám terčom. SMER – SSD otvorene priznáva, že je v názorovom a politickom konflikte s prezidentkou o Slovensko. "My v SMERe –... Čítať ďalej
10 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Blokovanie nepohodlných webov

Blanár vo svojom príspevku ďalej pripomína aj „štátnu cenzúru“ praktizovanú za Hegero-Matovičovej vlády, teda situáciu, kedy štát bez akéhokoľvek súdneho rozhodnutia zablokoval nepohodlné weby. Zablokované boli podľa Blanára práve také weby, ktoré neospevovali prezidentku Zuzanu Čaputovú, ale neraz kládli vládnym predstaviteľom nepríjemné otázky. „Že je cenzúra v demokracii nepredstaviteľná!? Tejto koalícii sa podarilo nemožné. Všetky nepredstaviteľné kroky potláčajúce ľudské práva, osobné slobody, slobodu prejavu či právny štát dokázala urobiť,“ tvrdí Blanár. Ďalej prechádza ku konštatovaniu, že keď už bola Hegerovej vláde konečne v decembri minulého roka v parlamente vyslovená nedôvera, tak si táto vláda napriek tomu s požehnaním prezidentky Čaputovej pohodlne vládla ďalej.

Teraz, keď zostáva pár mesiacov do volieb, sa vláda s úmyslom zbaviť akejkoľvek zodpovednosti za premrhané tri roky ústrkov, útokov a nepomoci vlastnému národu jednoducho porúčala s tým, že si svoju vládu vytvorí sama prezidentka. „Tiež máte ten pocit, že tieto a ďalšie skúsenosti so zneužívaním vládnej moci v podaní Z. Čaputovej, I. Matoviča, E. Hegera, R. Sulíka, B. Kollára a V. Remišovej majú veľmi ďaleko nielen od demokratickej spoločnosti, ale aj od predstáv, čo by sa diať v demokracii nemalo?,“ pýta sa politik Smeru. Podľa jeho slov, ak sme si predtým mysleli, že sa niečo v našom štáte stať nemôže, nedá a nesmie a ani sme si to nedokázali predstaviť, rozpadajúca sa koalícia s podporou prezidentky dokázala prekvapiť a prekročiť všetky hranice zákonnosti, slušnosti a normálnosti.

OTVORENÝ LIST PREZIDENTKE ČAPUTOVEJ
Prezidentka SR Zuzana Čaputová využije všetky právne prostriedky v súvislosti s vyjadreniami lídra Smeru-SD Roberta Fica, ktoré ju spájajú s finančníkom Georgom Sorosom či americkou ambasádou. Avizovala to na sociálnej sieti. So znepokojením na to... Čítať ďalej
10 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik