Ako malé decko! Prezidentkine zvláštne praktiky
11 | 05 | 2023 I Eka Balaskova

Zdá sa, že prezidentka Zuzana Čaputová za svoju nečinnosť pri Vlčanovej kauze či menovaní úradníckej vlády, žne kritiku z každej strany. Jej reakcia je jasná – s kritikmi rokovať nemieni, na rokovanie o úradníckej vláde totiž pozvaní neboli.

Prezidentku za konanie v ostatných dňoch kritizovali niekoľkí predsedovia politických strán. Aj za nekonanie vo Vlčanovej kauze o ktorej vedela už dávnejšie (Matovič OĽaNO), ale aj za personálne obsadenie premiérskeho postu človekom s rovnakým pozadím, ako má aj ona (Fico Smer-SSD) a tiež za nesúčinnosť s parlamentom pri príprave personálneho zloženia vlády (Remišová Za ľudí). Prezidentka pozvala len „vybraných lídrov“ politických strán, pričom Roberta Fica nepozvala kvôli jeho vyjadreniam na jeho adresu. S Ficovým tvrdením súhlasí aj zatiaľ ešte poslanec Gyimesi, ktorý tiež upozorňuje na nevhodný výber budúceho premiéra

Nekritizoval len Fico

Z dvojakého metra prezidentku obvinil Igor Matovič. Podľa jeho slov prezidentka zlyhala vo Vlčanovej kauze rovnako, ako Eduard Heger, pretože aj ona o probléme vedela, no dva týždne mlčala s presvedčením, že sa to celé neprevalí. Prevalilo sa a Matovič kritizuje aj médiá za jej ochranu.

„Keď urobíme ďalšie previerky na ďalších ministerstvách, tak zistíme rovnaké lumpárne, ako lumpáreň tohto typu,“ domnieva sa Fico s tvrdením, že za celú vládu a jej konanie je zodpovedná prezidentka Zuzana Čaputová. Tá je terčom jeho ráznej kritiky už veľmi dlho s tým, že premiérom novej úradníckej vlády má byť človek, ktorý pôsobí na Stredoeurópskej univerzite, ktorú založil finančník George Soros.

Zuzanu Čaputovú kritizovala aj podpredsedníčka Hegerovej vlády Veronika Remišová, ktorá sa vyjadrila, že toto nebude úradnícka, ale prezidentská vláda. Prezidentka podľa nej odignorovala parlament a upozornila na to, že aktuálny postup vytvára nebezpečný precedens do budúcna, keď by prezident pre nesúhlas s vládou mohol menovať svoj kabinet.

Zdroj: FB / Veronika Remišová

Veronika Remišová kritizuje Zuzanu Čaputovú
Slovensko je parlamentná demokracia, aj vláda by sa mala odvíjať od parlamentu. Skonštatovala to šéfka strany Za ľudí a dočasne poverená ministerka investícií Veronika Remišová. Aktuálny postup prezidentky Zuzany Čaputovej nepovažuje za správny,... Čítať ďalej
09 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Urazená

Prezidentka Zuzana Čaputová sa v stredu stretla s vybranými lídrami niektorých politických strán, aby ich informovala o pripravovanej vláde odborníkov. Nepozvala však šéfa opozičného Smeru-SSD Roberta Fica, a to práve pre jeho vyjadrenia z posledných dní.

"Dôvody, pre ktoré prezidentka na stretnutie nepozvala Roberta Fica, nájdete vo všetkých jeho verejných vystúpeniach z posledných dní a tiež vo včerajšom statuse prezidentky na sociálnych sieťach," uviedol riaditeľ odboru komunikácie kancelárie prezidentky Jozef Matej.

Prezidentka má problém! Je TOTO iba náhoda?
Prezidentka SR Zuzana Čaputová využije všetky právne prostriedky v súvislosti s vyjadreniami lídra Smeru-SD Roberta Fica, ktoré ju spájajú s finančníkom Georgom Sorosom či americkou ambasádou. Avizovala to na sociálnej sieti. Má však problém, totiž... Čítať ďalej
10 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

S Ódorom majú problém viacerí

Prezidentkino rozhodnutie za predsedu úradníckej vlády menovať Ľudovíta Ódora zaskočilo aj nezaradeného poslanca Györgya Gyimesiho. Ten u Mimi Šramovej na adresu budúceho premiéra síce nechcel konšpirovať, ale „to pozadie je rovnaké, ako pozadie pani prezidentky“ a preto je voči čomukoľvek pozitívnemu pre Maďarov, alebo konzervatívnych voličov, skeptický.

„Títo ľudia sú vyrobení na to, aby pomýlili kresťanského a konzervatívneho voliča, hoci nič spoločné s kresťansko-konzervatívnymi hodnotami nemajú,“ myslí si poslanec.

György Gyimesi/TASR | György Gyimesi

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Robert Fico: Pozrite sa, kde Ódor pôsobil! (VIDEO)
Robert Fico nemá problém s odchodom vlády, ktorá bola odvolaná už v polovici decembra. Zaujíma ho však, či bude úradnícka vláda schopná reagovať na výzvy, medzi ktoré patrí napríklad odvrátenie hrozby bankrotu, či zdražovanie a pokles reálnych... Čítať ďalej
09 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik