Zlikvidovali Rusi ukrajinského hlavného veliteľa?
10 | 05 | 2023 I Milan Laca

Kyjev komentoval správy o smrti hlavného veliteľa ozbrojených síl Ukrajiny Zalužného.

Námestníčka ministra obrany Ukrajiny Maljarová  poprela správy o smrti hlavného veliteľa ozbrojených síl Ukrajiny Valerija Zalužného.

Popiera
Námestníčka ministra vyhlásila, že v "informačnom poli" sa nedávno objavili správy  o likvidácii ukrajinských generálov. Všetci velitelia vojsk sú, podľa nej, nažive. Neoznámila však miesto pobytu generálov a o svojich slovách neposkytla ani listinné dôkazy.
Aký je cieľ?

Podľa názoru Maljarovej, takéto správy zvyčajne sledujú niekoľko cieľov, vrátane psychologického dopadu na samotného človeka a demoralizácie ukrajinských jednotiek. "Ide len o menšiu verejnú epizódu, z ktorej sa dá pochopiť, za akých podmienok musia bojovať velitelia Ozbrojených síl Ukrajiny", dodala námestníčka ministra.

Ruská záhada, Američania nechápu (VIDEO)
Záhada: USA nedokázali pochopiť, čo Rusko urobilo s HIMARS na Ukrajine. Military Watch Magazine napísal, že USA nechápu, ako ruské ozbrojené sily potláčajú MLRS HIMARS na Ukrajine. Nevedia Americkí vojenskí experti nedokážu pochopiť, ako sa... Čítať ďalej
10 | 05 | 2023 | Milan Laca

Dohady

Na sociálnych sieťach začali nedávno diskutovať oinformáciách o možnej likvidácii Zalužného. Neskôr ruskí vojenskí spravodajcovia informovali, že namiesto neho to mohol byť generál Alexander Syrsky. Spresnili, že ukrajinskí vojenskí velitelia sa nachádzali v okolí Pavlogradu, kde ich veliteľstvo zasiahli ruské vzdušné sily.

Stratil sa

Ako oznámili predtým, minister Valerij Zalužnyj sa odmietol zúčastniť na rokovaní Vojenského výboru NATO z dôvodu „napätej operačnej situácie“ na Ukrajine. Predmetný list v tejto súvislosti doručili deň predtým. Uvádzalo sa v ňom, že účasť nie je možná ani cez video konferenciu. Neúčasť Zalužného oznámil aj predseda Vojenského výboru NATO admirál Rob Bauer. V médiách sa preto objavili úvahy, že by mohol byť zlikvidovaný v prvej línii.

Zelenskyj zas niečo od Európy vyžaduje
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas tlačovej konferencie v Kyjeve so šéfkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou uviedol, že čas na kladné rozhodnutie o začatí rokovaní o členstve Ukrajiny v EÚ už nadišiel. Informuje o tom tamojší... Čítať ďalej
09 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme