SNS nezaháľa a naďalej prekvapuje
10 | 05 | 2023 I Eka Balaskova

Slovenská národná strana rozhodne nezaháľa. V utorok (9. 5.) podpísala memorandum o spolupráci s Jednotou dôchodcov Slovenska (JDS) a v stredu (10. 5.) Andrej Danko oznámil, že pozvanie na národniarsku kandidátsku listinu pre predčasné parlamentné voľby prijal niekdajší predseda VÚC Nitra, Milan Belica.

Andrej Danko počas stretnutia SNS s JDS informoval, že jeho strana mieni zaviesť automatické zvyšovanie minimálnych dôchodkov. Pripomenul tiež, že práve seniori neraz spolu s mladými rodinami znášajú ťarchu hypoték. Michal Kotian zopakoval, že súčasné vlády pre seniorov neprijali nijaké systémové opatrenia, ktoré by im pomohli, preto verí, že SNS po voľbách prejde do parlamentu a zmení to. Už na druhý deň sa Danko v Nitre stretol s Milanom Belicom, ktorý roky viedol VÚC Nitra a bude prínosom nie len v oblasti reforiem samosprávy, ktoré Slovensko nevyhnutne čakajú, ale vie byť prínosom aj v oblasti ekonomiky.

Minimálny dôchodok ako automat

Ako prvú prioritu, ak sa SNS dostane do vlády, si spoločne s JDS určili obnovenie minimálneho dôchodku. Vo vzťahu k minimálnej mzde chcú znovu nastaviť jeho automatické zvyšovanie. 

„Ak by to bolo dnes tak, minimálny dôchodok by dnes bol cez štyristo eur,“ konštatuje Andrej Danko, ktorý je spokojný, že aj v minulosti spoločne s JDS presadili mnohé opatrenia.

„Spolu s podpredsedníčkou Kramplovou, niekdajšou poslankyňou Kuciaňovou, ale aj s našou partnerskou stranou Slovenský patriot som chcel dnes ubezpečiť JDS o tom, že ich želania budú pre nás záväzným zadaním,“ informuje Danko, ktorý v budúcej vláde vidí veľkú dôležitosť sociálneho piliera a zjemňovanie dopadov zvyšovania cien na seniorov. Vláda, ktorá príde podľa neho bude musieť prehodnotiť prístup k tejto skupine občanov, ale aj k iným sociálnym skupinám.

Spoľahliví partneri

„Pri cene hypoték je dnes neúnosné, aby mladí ľudia dokázali splácať hypotéky a aby to všetko bolo ako bremeno pre dôchodcov,“dotkol sa Danko aj inej témy, ktorá bude čoraz aktuálnejšia. SNS so svojimi partnermi (Slovenský patriot, Národná koalícia, Život-NS) chce byť pre JDS podľa jeho slov partnerom, na ktorého sa dá spoľahnúť.

Líder dôchodcov zvozil Hegera: Doteraz ste na nás kašlali! (VIDEO)
Nie je tomu tak dávno, čo Jednota dôchodcov Slovenska (JDS) začala spolupracovať s opozičnými stranami Smer-SSD a Hlas-SD. V týchto dňoch došlo k dohode aj s hnutím Republika. Mnohým voličom koaličných strán prekáža, že JDS spolupracuje s... Čítať ďalej
05 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Nemyslia len na seba

Michal Kotian, predseda JDS upozornil, že pomoc by nemala byť jednostranná, teda len od SNS voči seniorom. Pripomenul tiež, že od vlád za tieto tri roky sa seniori nedočkali žiadnych systémových riešení.

„Bolo len to, čo vyplynulo zo zákonov, ale aj to, čo mohli, pokazili,“upozorňuje Kotian, ktorý pripomenul, že práve SNS pred minulými voľbami bola tá, čo priniesla systémové opatrenia. Na záver svojho poďakovania vyslovil presvedčenie, že JDS sa vždy bude môcť na SNS obrátiť s dôverou.

Sľubovali osobnosti

Danko niekoľkokrát deklaroval, že SNS sa mieni spájať nie len s politickými stranami, ale rokujú aj s jednotlivcami z radov osobností.

V stredu (10.5.) informoval o spolupráci s Milanom Belicom, niekdajším predsedom VÚC Nitra, ktorý viedol päť volebných období. Belica je po Radačovskom či Tarabovi ďalšou posilou kandidátnej listiny SNS.

„Často si kladieme za cieľ vytvoriť spoločne so sociálnymi, kresťanskými a národnými stranami taký blok, aby Slovensko dokázalo prijímať opatrenia, ktoré budú pomáhať slabším skupinám obyvateľstva,“pripomenul Danko podpis memoranda s JDS.

Andrej Danko: Politika ma začala znovu baviť (VIDEO+GALÉRIA)
Pred týmito predčasnými voľbami sa Slovenskej národnej strane a jej lídrovi Andrejovi Dankovi pasivita rozhodne nedá vyčítať. Danko si totiž uvedomuje nutnosť zmeny, ktorú od politikov očakávajú aj Slováci. Danko a SNS nemienia rešpektovať... Čítať ďalej
09 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Ponuku prijal z úcty voči SNS

Počas stretnutia na Nitrianskom hrade Milan Belica deklaroval chuť odovzdať SNS svoje skúsenosti nadobudnuté za dlhé roky pôsobenia v samospráve.

„Vieme, v akom stave je ekonomika, vieme, v akom stave je rozpočet, toto všetko sú veci, ktoré treba riešiť rozvážne, s rozumom,“vyslovil sa Belica. Pokiaľ teda SNS bude súčasťou parlamentu, Belica chce svoje skúsenosti odovzdávať práve v oblastiach ekonomiky, ale aj samosprávy, ktorá sa za 20 rokov takmer nemenila.

„Je nesmierne dôležité, aby sa SNS stala súčasťou parlamentu. Pokiaľ by sa to nezrealizovalo, Slovensko bude dlhé roky tápať,“ uzavrel Belica.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik