Prezidentka Čaputová nie je demokratka, ale ELITÁRKA. "Demokracia" je pre ňu len slovo
11 | 05 | 2023 I Ladislav Kováčik

Prezidentka sa rozhodla vymenovať úradnícku vládu. Niektoré mená z nej už prenikli na verejnosť. Fakt, že pri zostavovaní novej vlády podľa všetkého odmietla konzultácie s politickými stranami, si môžeme vysvetliť aj tak, že tu na niekoľko mesiacov zavládne akýsi prezidentský režim namiesto parlamentnej demokracie.

Počujeme teraz z každej strany – nová vláda nemá šancu získať dôveru parlamentu. Zároveň to však vyzerá, akoby to ani nikomu, okrem opozície, neprekážalo.

Je určite dobré, že sme sa konečne dočkali konca tragikomickej tzv. Hegero-Matovičovej vlády. Avšak spôsob, akým má byť nahradená, je veľmi pochybný a nemá potenciál vzbudiť dôveru verejnosti.

Pokiaľ sa pozrieme na mená – Ódor je bývalý poradca Mikloša a Radičovej, budúci minister zahraničných vecí Wlachovský je človek z GLOBSEC-u – tak vidíme, že je tu vlastne celkom opodstatnené hovoriť o formovaní akejsi progresívnej vlády. Juraj Blanár zo Smeru si zase všimol, že medzi menami z budúcej vlády, ktoré prenikli na verejnosť, nie je žiadna vyslovene ľavicová osobnosť.

Keď si vezmeme požiadavku Smeru, že predčasné voľby by sa mali konať skôr než 30. septembra, tá je samozrejme úplne opodstatnená. Zároveň vidíme, že prezidentka Čaputová bola až príliš tolerantná voči zostávajúcej koalícii, keď jej termín 30. septembra fakticky posvätila.

Prezidentka Čaputová by mala hovoriť o menoslove budúcej vlády aj s politickými stranami, vrátane opozície. Mala. Lenže, po skúsenostiach s ňou, aj po tom, ako prakticky zahodila do koša obrovské množstvo podpisov (státisíce) za predčasné voľby, môžeme už dávno mať pri nej jasné, že to nie je žiadna demokratka, ale len ďalšia elitárka, ktorá sa rada slovom „demokracia“ zaklína.

Ak teda hlava štátu vymenuje vládu bez akýchkoľvek konzultácií s parlamentnými stranami, vlastne len potvrdí svoju doterajšiu povesť. A ničím neprekvapí.

Zuzana Čaputová sa vyjadrila k Robertovi Ficovi! Chce využiť všetky právne prostriedky
Prezidentka SR Zuzana Čaputová využije všetky právne prostriedky v súvislosti s vyjadreniami lídra Smeru-SD Roberta Fica, ktoré ju spájajú s finančníkom Georgom Sorosom či americkou ambasádou. Avizovala to na sociálnej sieti. "Dnes Robert Fico... Čítať ďalej
09 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik