KTO JE ZODPOVEDNÝ ZA SÚČASNÝ CHAOS? Eduard Chmelár dáva odpovede
10 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Kto je zodpovedný za súčasný chaos? Čaputovej vláda nie je úradnícka, je to pokračovanie Hegerovej vlády! Upozorňuje na to vo svojom videu historik a politický analytik Eduard Chmelár.

"Spôsob, akým Zuzana Čaputová vytvára vládu, odporuje všetkým pravidlám parlamentnej demokracie," varuje pred postupmi hlavy štátu pri zostavovaní "úradníckej" vlády Chmelár.

Takto sa podľa historika netvoria ani úradnícke vlády vo svete. Prezidentka, ktorá ignoruje parlament, politickým stranám iba oznámi svoje rozhodnutie a nezapája ich do tvorby nového kabinetu, pohŕda demokratickými zvyklosťami a latentne až nelegitímne zavádza prvky prezidentského systému.

"Bude tak v plnej miere zodpovedná za novú vládu, ktorú by sme nemali nazývať Ódorovou, ale Čaputovej," konštatuje Chmelár.

Navyše politológ hovorí, že svojím zložením to nebude nezávislá nadstranícka vláda, ale silno ideologická, pravicová, neoliberálna a proamerická. "Bude to pokračovanie Hegerovej vlády inými prostriedkami," varuje Chmelár.

Podrobnejšie to Chmelár vysvetľuje vo videu.

Robert Fico: Pozrite sa, kde Ódor pôsobil! (VIDEO)
Robert Fico nemá problém s odchodom vlády, ktorá bola odvolaná už v polovici decembra. Zaujíma ho však, či bude úradnícka vláda schopná reagovať na výzvy, medzi ktoré patrí napríklad odvrátenie hrozby bankrotu, či zdražovanie a pokles reálnych... Čítať ďalej
09 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik