Katolícky kostol v New Yorku usporiadal výstavu s názvom „Boh je trans“. Veriaci sú zdesení
10 | 05 | 2023 I Ivan Mihale

Katolícky Kostol sv. Pavla Apoštola usporiadal v priestoroch okolo oltára výstavu s rúhavým názvom „Boh je trans: queer duchovná cesta“. Média referujú o pobúrení veriacich, rozpakoch diecéznych pracovníkov a súhlase otcov pauliánov. Informuje o tom portál Christianitas.

Podľa portálu LifeSite News sú prevádzkovatelia výstavy, rehoľa pauliánov v New Yorku „notorickí liberáli“. Už niekoľko rokov prevádzkujú kontaktnú skupinu s názvom Out at St. Paul, o ktorej na svojej stránke píšu, že je „našou službou a oslovením komunity gejov, lesieb, bi, trans a queer“. Ďalej sa na stránke uvádza, že „Božia láska potvrdzuje trans deti, ochraňuje trans deti, počúva trans deti, bojuje za trans deti, teší sa z trans detí“. Rehoľníci tiež aktívne spolupracujú s heretickým jezuitom Jamesom Martinom, ktorý dlhodobo spochybňuje katolícku morálku ohľadom homosexuality a ďalších sexuálnych úchyliek. Expozícia teda bude už len logickým zavŕšením doterajšej činnosti týchto dúhovo zafarbených rehoľníkov.

Výstava okrem esteticky ohavných obrazov a prihlásenia sa k homosexualizmu a transsexualizmu, ponúka aj primeranú dávku heterodoxie, ktorá sa stáva v synodálnej súčasnosti pomaly štandardom. Texty, ktoré dopĺňajú obrazy, tvrdia, že „Boha si môžeme vytvoriť podľa vlastných predstáv“ alebo „diabol neexistuje“. No a v neposlednom rade rúhanie, keďže označuje Boha ako „trans“.

Ruské vlaky s uránom pre Čínu rozpaľujú „dobiela“ Washington
Trasa ruských „uránových vlakov" znervóznila USA. Vlaky odchádzali z Ruska do Číny. Informujú o tom čínske médiá, na ktoré sa odvoláva srbský web informer.sr. Čínski analytici pripomínajú, že Peking a Moskva pokračujú v rozširovaní objemu... Čítať ďalej
10 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Autorkou tohto „umenia“ je Adah Unachukwuová. Podľa nej mapuje „queer duchovnú cestu v troch významných bodoch – obeť, identita a spoločenstvo“.

Podľa denníka New York Post, výstava niektorých farníkov pobúrila, ale údajne našla aj svojich priaznivcov. Pobúrení veriaci sa obrátili na vedenie arcidiecézy v New Yorku, aby vyšetrilo túto dúhovú farnosť. Otázne je, čo robilo doteraz. Nevedelo snáď o dlhodobých aktivitách zmienenej farnosti, napriek tomu, že ich verejne a často prezentovali?

Hovorca arcidiecézy uvádza, že o výstave sa dozvedel až z mediálnych správ: „Vopred sme o tom nevedeli.“ A napriek tomu, že desiatky miestnych periodík referujú o názve a obsahu výstavy, ktoré sú jednoznačné, dodáva: „Vyšetrujeme a hľadáme dialóg s farárom, aby sme získali viac informácií.“ Čiže žiadne nariadenie o odstránení výstavy!

Kým skupina rozhorčených katolíkov sa plánuje dnes večer modliť pred zmieneným kostolom svätý ruženec, ako informovala portál LifeSite News jedna z nich, Theresa Rivezzová, zdá sa, že výstava naďalej ostáva inštalovaná pri oltári (!) a každý, kto vstúpi do kostola, aby sa v ňom pomodlil, sa musí klaňať práve tým smerom.

Jeden z farníkov uviedol: „Zdá sa, že sa snažia vnútiť agendu ostatným. Keď sa však na to priateľ spýtal kňaza, ten mu neodpovedal. Nemôže to však predsa dať na oltár a potom sa schovať.“

Zdá sa teda, že nastala fáza zahmlievania a schovávania sa, vzhľadom na to, že nahnevanú reakciu milovníci pokroku v Cirkvi zrejme nečakali. Schováva sa kňaz aj jeho nadriadení. Napríklad na otázky portálu LifeSite News ohľadom výstavy arcidiecéza neodpovedala.

„Ako katolícka obyvateľka New Yorku som šokovaná,“ povedala Theresa Rivezzová pre LifeSite News. „Toto je otrasné. Umenie, ktoré je vytvorené, aby šokovalo alebo vydesilo, alebo aby oslavovalo či vyvolávalo hriech, nemožno nazvať krásnym.“

„Ježiš nás poveril, aby sme kázali Evanjelium a šírili Evanjelium po celej Zemi, a nie zvrátenosti,“ pokračovala.

„A keď duchovenstvo nebojuje proti takémuto nemorálnemu umeniu, ktoré porušuje katolícke tradície a učenie, je to znak toho, že Boží hlas, ktorý predstavujú, bol ukrižovaný.“

Podľa vyjadrení rozhorčených veriacich a opatrných reakcií zodpovedných, môžeme usudzovať, že aj v tomto prípade, tak ako vždy, sa nešíri smrad od rybacieho chvosta, ale zhora.

HEGER zase len táral! Mestá a obce naďalej trápia ceny energií
Zvyšovanie cien energií komplikuje mestám a obciam napĺňanie ich kompetencií. V oblastiach sociálnych vecí, kultúry, športu či dopravy hrozí, že ich služby budú môcť plniť len do istej miery. Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) v stredu na... Čítať ďalej
10 | 05 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik