Britské rakety pre Kyjev ohrozia Rusko? (VIDEO)
11 | 05 | 2023 I Milan Laca
Británia môže poslať na Ukrajinu rakety s dlhým doletom.

WP: Británia sa možno pripravuje na vyslanie rakiet dlhého doletu na Ukrajinu.

Pripravujú sa
Americké noviny The Washington Post píšu, s odvolaním sa na dokument, zverejnený Medzinárodným fondom pre Ukrajinu (IFU), že Spojené kráľovstvo sa zjavne pripravuje na dodanie rakiet s dlhým doletom na Ukrajinu. IFU riadi britské ministerstvo obrany a zahŕňa aj severské krajiny.
Zelenskyj zas niečo od Európy vyžaduje
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas tlačovej konferencie v Kyjeve so šéfkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou uviedol, že čas na kladné rozhodnutie o začatí rokovaní o členstve Ukrajiny v EÚ už nadišiel. Informuje o tom tamojší... Čítať ďalej
09 | 05 | 2023 | Ivan Brožík
Skúmajú
„V oznámení o verejnom obstarávaní, ktoré publikoval Medzinárodný fond pre Ukrajinu 2. mája, ministerstvo obrany Veľkej Británie požiadalo o „vyjadrenie záujmu“ o poskytnutie úderných kapacít s dosahom až 300 kilometrov. Oznámenie požadovalo odpoveď do troch dní,“ napísali noviny.
Ešte nerozhodli
Podľa Washington Post britský predstaviteľ povedal, že nebolo prijaté žiadne konečné rozhodnutie. Odmietol však potvrdiť typ, načasovanie alebo počet predmetných zbraní. Podľa článku sa požadované charakteristiky a schopnosti tesne zhodujú s britskými raketami s plochou dráhou letu Storm Shadow.
Skúška rakety Storm Shadow
USA to potvrdili
V článku sa tiež uvádza, s odvolaním sa na uniknuté dokumenty Pentagonu, že americká rozviedka už predtým potvrdila plány Británie dodať na Ukrajinu bližšie nešpecifikovaný počet rakiet Storm Shadow, spolu s britským personálom, ktorý bude pomáhať pri ich zameriavaní.
NATO prekračuje Rubikon
Holandská vláda zvažuje možnosť poskytnúť Ukrajine stíhačky F-16 a rokuje s partnermi. Píše aktuálne ukrajinský web ukrinform.ua. Informuje o tom s odvolaním sa na agentúru Reuters . "Intenzívne diskutujeme o F-16 s Dánskom, Veľkou Britániou,... Čítať ďalej
10 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik