Rýchla správa! ODOR sa vzdáva funkcie v NBS!
09 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Viceguvernér Národnej banky Slovenska (NBS) Ľudovít Ódor akceptoval ponuku prezidentky a k 14. máju sa vzdáva svojej funkcie, aby prijal jej poverenie viesť vládu odborníkov.

TASR o tom informovali z NBS.

"Rozhodnutie pani prezidentky vymenovať ma za predsedu vlády odborníkov je pre mňa cťou a zároveň veľkou zodpovednosťou. Slovensko sa dnes nachádza v neľahkej situácii a so svojim tímom urobíme všetko preto, aby sme krajinu priviedli k predčasným voľbám do Národnej rady SR a priniesli želaný pokoj, stabilitu, ale zároveň aj konštruktívnu odbornú diskusiu v témach, ktoré sú pre ľudí a krajinu dôležité," uviedol Ódor.

Členom bankovej rady a zamestnancom NBS poďakoval Ódor za doterajšiu spoluprácu a pomoc pri budovaní modernejšej a medzinárodne uznávanej centrálnej banky. Do prijatia poverenia bude pokračovať vo výkone viceguvernéra NBS v plnom rozsahu.

Prezidentka vymenuje úradnícku vládu v týždni od 15. mája.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik